Mercat Medieval de Vic

Mercat Medieval de Vic

Si hi ha una cita que no et pots perdre al desembre, és el mercat medieval de Vic. Amb dinou edicions a l'esquena, aquesta fira és una proposta lúdica i cultural que ofereix al visitant l'excusa perfecta per apropar-se a la capital d'Osona, on podrà participar en activitats de tota mena i trobar una gran varietat de productes, des d'embotits fins sabons naturals.

El mercat està ambientat amb cura, i tot Vic es bolca en recrear un escenari autènticament medieval que et traslladarà a una altra època. Un dels plats forts és la demostració d'antics oficis: fargaires, carboners, terrissaires, bufadors de vidre o culleraires cobraran vida de nou per sorprendre't amb les seves habilitats.

Les paradetes també estan caracteritzades, com no podia ser menys, i t'oferiran una oferta d'allò més variada: pa acabat de fer, tèxtils, joguines de fusta, productes de decoració ... Segur que, abans o després, no pots resistir la temptació! Entre les activitats, gaudiràs amb diferents representacions, actuacions musicals, cant gregorià, cercaviles i moltes coses més, que faran les delícies de petits i grans. Tornejos de tir amb arc o disputes entre cavallers seran la guinda del pastís per aquest cap de setmana tan especial. L'oportunitat és perfecta per gaudir d'un dels millors mercats medievals que Catalunya acull anualment; allà, l'ambient, l'esperit i els bons desitjos d'organitzadors i assistents conflueixen per donar vida a una experiència única i irrepetible edició rere edició.

Vic és una ciutat acollidora i el seu casc històric és l'escenari perfecte perquè joglars, animals de granja i humils camperols tornin a la vida durant unes hores. Per si el mercat no fos de per si increïble, se celebrarà una nova edició del Mercadal v.o., una reproducció d'un mercat del s. XV reconstruïda a partir d'unes ordenances d'aquesta època que es guardaven a l'arxiu de la ciutat. Així, podràs veure en viu una casa de canvi, llocs en què es venen herbes aromàtiques, pa, formatge o peix, i també veuràs com es venien els animals en aquella època. I no només això, podràs passejar al costat de almoiners, cures i joglars especialment preparats per a l'ocasió.

Sense cap dubte, val la pena recórrer els 70 quilòmetres que separen Vic de Barcelona per gaudir d'aquesta festa única, que se celebra cada any durant el pont de la Constitució, els dies 6, 7 i 8 de desembre. Vist així, no està tan lluny de la capital catalana, oi? Molt important! Abans de marxar de Vic, no oblidis passar per la taverna: allà podràs degustar la botifarra a la llenya, els embotits casolans, el costellam a la brasa i l'increïble vi de la terra. El mercat medieval de Vic és una festa per als sentits, ¡i el gust no podia quedar-se enrere!  

Photo credit: calafellvalo / Foter / CC BY-NC