On menjar les millors patetes braves de Barcelona

On menjar les millors patetes braves de Barcelona

La gastronomia catalana ofereix múltiples plats capaços de satisfer els paladars més exquisits. Entre totes les possibilitats, destaquen les tapes com menjar típic de Barcelona, amb les patates braves com les més populars entre barcelonins i turistes. Vols perdre-te-les? La salsa brava tradicional s'elabora a partir de tomàquets, alls, ceba, caiena, pebre vermell dolç, oli i sal, i es col·loca sobre patates fregides, tallades en cubs irregulars. No obstant això, cada vegada són més els bars i restaurants que s'atreveixen a innovar afegint o modificant alguns ingredients i cuidant al detall la presentació de la tapa aportant un toc de creativitat. Tots dos tipus de patates braves són vàlids, ja que cada cuiner té la seva forma de preparar-les i servir-les. Perquè puguis degustar i descobrir per tu mateix si prefereixes les tradicionals o les creatives, a continuació et mostrem els barris de Barcelona on s'elaboren les millors patates braves que no et pots perdre si decideixes visitar la ciutat comtal.

Molts són els que consideren el districte de l'Eixample com un dels millors en l'elaboració de patates braves tant tradicionals com creatives, doncs aquí es troben tot tipus de bars i restaurants. Destaquen, sobretot, els ubicats al barri de Sant Antoni, ja que aquesta zona de Barcelona és coneguda, precisament, per la qualitat de les seves tapes i oferta de serveis, tant de comerç com de restauració. Un altre dels districtes més populars en l'elaboració de patates braves tradicionals és el de Sarrià-Sant Gervasi.

Aquí es troben alguns dels bars més antics especialitzats en l'art de les tapes i, especialment, d'aquest tipus de patates. És el cas del Bar Tomás, considerat des d'anys com un dels millors en l'elaboració d'aquesta tapa tan demandada. Quant a la preparació de patates braves de caràcter més creatiu i innovador, destaquen els barris del Born i Poble-Sec per la seva presentació i deliciós sabor. Encara que la majoria de serveis de restauració especialitzats en aquesta pràctica han rebut bones crítiques i són molt apreciats pels barcelonins, hi ha un restaurant que destaca per sobre de la resta per formar part de totes les llistes de les millors braves de Barcelona, es tracta del situat al carrer Rec Comtal, Elsa i Fred. No ho dubtis més i prova les millors patates braves de Barcelona alhora que gaudeixes d'un agradable passeig pels emblemàtics barris de la ciutat comtal.  

Author: u m a m i / photo on flickr