Magia en el camino, la materialització d'un somni

Magia en el camino, la materialització d'un somni

Magia en el Camino és el blog de Dino i Aldana, una parella d'argentins que van decidir trencar amb la rutina per fer realitat el seu somni. Combinar la seva passió per viatjar amb fer màgia. Junts han viatjat al llarg del planeta deixant la seva empremta amb l'ajuda del seu projecte educatiu i màgic. Sigues el propietari de la teva vida amb Magia en el camino

Entrevista a Dino i Aldana, bloggers de Magia en el Camino

Com sorgeix la idea de Magia en el Camino?

Magia en el Camino sorgeix com la "materialització" d'un somni. Sorgeix com un alliberament personal. Al juliol de 2009 vam decidir prendre una petita / gran decisió que ens va canviar per sempre. Vam decidir ser els amos de les nostres vides. Vam deixar gran part del que teníem i el que fèiem i ens vam dedicar a fer el que més ens agrada: viatjar, escriure, fotografiar i fer màgia. Res va ser fàcil (ni ho és). No sé si estàvem molt segurs del que volíem per a les nostres vides, però sabíem molt bé el que no volíem.

Us considereu, abans de res, viatgers. Es pot considerar que és la vostra forma de vida? Per viatjar es necessita molts diners. Es pot viure únicament dels viatges 

Creiem que és una forma de vida perquè es va transformar en la nostra quotidianitat. I és una cosa que tornem a triar cada vegada que ens ho plantegem. Tot i les dificultats que se'ns presenten, seguim escollint això. No és que estiguem tot el temps viatjant, però els nostres treballs i activitats giren al voltant dels viatges i quan viatgem també treballem. Viatgem un temps, tornem, i viatgem una altra vegada. Crec que aquest anar i venir es transforma en un estil de vida.

Amb l'arribada del petit Tahiel, sou tres viatgers amb ganes de conèixer el món. Ha canviat la vostra forma de viatjar?

Completa i absolutament. Si bé Tahiel és un noi que s'adapta a tot, nosaltres vam haver de fer un gran esforç per adonar-nos que ja no podíem seguir viatjant de la mateixa manera. Ell necessita jugar com qualsevol nen i si no li donàvem aquest espai estàvem oficiant molt malament de pares. Vam començar a tenir la rutina d'anar a places o parcs per jugar en qualsevol lloc que visitàvem. El menjar ja no podia ser "picar alguna cosa" i seguir. Tahiel requeria el seu temps per menjar. O l'hora de la seva migdiada, també calia respectar-la. Quan es podia s'intentava afavorir-lo, quan no, ell s'adaptava. Però de segur dels viatges ja no són ni seran com abans que ell arribés a les nostres vides. Ens va treure algunes coses però el que ens va aportar és infinitament més. En tot sentit.

Al començament de la vostra aventura us vau proposar unes metes per als vostres viatges. A dia d'avui algunes d'elles s'han complert i altres estan pendents. Els objectius aconseguits han estat a l'altura de les vostres expectatives? Quin tornaríeu a repetir?

Si a les destinacions per conèixer els dius metes, la llista lluny de decréixer, creix. Hem estat a 50 països i ens sembla que no coneixem res. Tenim una llista interminable de llocs als quals volem anar i als que volem tornar ara amb el Tahiel.     

Per a vosaltres el que és més important del viatge "és la gent que es coneix en el camí", segur que heu conegut a infinitat de persones en els vostres viatges. Qui o quins han ocupat un trosset del vostre cor?

Respondre a aquesta pregunta ens pot deixar molt mal parats. La veritat és que la gent del camí és la gran responsable que haguem recorregut tants milers de quilòmetres. Sense ells, no haguéssim fet ni el 10% del que vam fer. No parlo només d'allotjar-nos o compartir un sopar amb nosaltres, parlo d'estar infinitament pendents del nostre benestar, de convidar-nos a participar de les seves activitats quotidianes, de seguir en contacte més enllà del temps compartit. Nomenar algun és injust envers altres, i la llista, per sort, és molt llarga.

Crec que heu estat a Barcelona. Hi ha algun racó que us agradaria tornar a veure?

Sí vam estar a Barcelona, ​​però molt abans de Magia en el Camino. Va ser el 2002, en un d'aquests viatges curts que fèiem a les nostres vacances. Però ens agradaria tornar i recórrer-la com si mai l'haguéssim conegut. Imaginem que estarà diferent, però gairebé igual.

Quina és la vostra imatge de Barcelona?

Quan vam anar ens va encantar. Jo tinc quatre ciutats al món on sense haver passat 5 minuts d'estar allà em vaig dir: aquí podria viure. Una d'aquestes ciutats és Barcelona. Les altres tres, per no deixar al lector amb el dubte, són: Cape Town (Sud-àfrica), Puerto Madryn (Patagonia argentina) i La Haia (Països Baixos). La raó o les raons que em van portar a pensar això? Ni idea. Només va succeir. De Barcelona particularment tinc una imatge d'una ciutat molt cultural i artística. 

Proyecto mágico és la vostra aportació social als llocs als quals viatgeu. Amb un vibrant espectacle de màgia i una exposició dels vostres viatges ensenyeu diferents realitats i cultures. Què us aporta el vostre projecte?

La satisfacció d'arrencar un somriure, una cara de sorpresa, evadir-los uns minuts de la seva realitat i fer-los veure que poden complir els seus somnis, igual que nosaltres estem complint els nostres. És una de les experiències més impactants de les nostres vides! A més, creiem que a través de l'acostament d'altres realitats podem deixar un granet de sorra per intentar fer d'aquest món un lloc més igualitari i menys discriminatori on viure.

Què és el que més valoreu a l'hora de fer una recomanació en el vostre blog?

La nostra experiència en la destinació.

Per acabar, quines 3 coses no falten mai en la vostra maleta?

Més que dir que mai falten, vull dir que mai han de faltar i són les següents:

  1. Aldana
  2. Tahiel
  3. Elements de Màgia. (Possiblement l'Aldana inclogui la seva màquina de fotos i el seu quadern).

Podeu seguir a Dino i Aldana a: