Mad About Travel, una finestra al món

Mad About Travel, una finestra al món

Entrevista a Patricia Cuní, Blogger de Mad About Travel

Com sorgeix Mad About Travel?

Vaig crear el blog Mad About Travel en un moment de crisi professional. El meu treball em semblava avorrit i tediós i, en certa manera, necessitava tornar a sentir-me creativa, a escriure i a compartir les meves experiències. En lloc de tornar a dedicar-me al periodisme pur i dur, vaig decidir obrir un bloc de viatges que fos com una finestra al món on pogués donar sortida a tot el que tenia per explicar. Va ser i és encara avui el meu petit projecte personal i em fa terriblement feliç explicar els meus viatges. En certa manera, és com tornar a viure l'aventura un cop i un altre.

Ets una gran defensora de viatjar en solitari com a forma de conèixer nous racons i conèixer-te a tu mateix. Recomanaries als nostres viatgers que mai hagin viatjat sols que ho facin, almenys una vegada a la vida?

Totalment. No sempre viatjo sola, encara que sí que ho faig sovint i m'agrada moltíssim gaudir del viatge al meu ritme, sense haver de cenyir-me al que vulguin altres persones. En certa manera, malgrat que soni a tòpic, quan viatges en solitari és quan pots conèixer-te a tu mateix millor perquè ets tu la força que mou l'experiència, ets tu qui decideix què fer, quan i com... Però viatjar sol no vol dir sentir-se sol. Quan viatges pel teu compte jo crec que és més fàcil estar receptiu a parlar amb altra gent i a trobar companys d'aventura per moments puntuals. Molta gent creu que això de viatjar en solitari és només per a la gent independent. Però tot i que sí és cert que per a ells és més senzill, un cop surts de la teva zona de confort i comences a moure't és fàcil acostumar-te a les sensacions de viatjar. Quan comencin no voldran parar!

Podries afirmar que viatjar és la teva forma de vida o, per contra, una via per mostrar les teves experiències als teus seguidors? No crec que sigui, almenys no en el meu cas, la meva forma de vida. Faig escapades, me'n vaig de vacances i de viatge tan sovint com puc, surto els caps de setmana a fer senderisme o conèixer poblets prop d'Edimburg... Però és més una experiència que una forma de vida. M'agrada tenir una feina i uns horaris, però també combinar-ho amb l'excitació de saber que en dues setmanes marxo, o que aquest cap de setmana tinc una excursió. Viatjar forma part de la meva vida, però m'agrada que els viatges tinguin un principi i un final.

Un tòpic, Quina és l'anècdota més divertida que has tingut en els teus viatges?

Fa un parell d'anys, d'escapada a Roma amb una amiga, vam decidir agafar un autobús nocturn per tornar al nostre hotel, amb la mala sort que... el vam agafar en la direcció oposada! Quan ens vam adonar estàvem als afores de la capital italiana, enmig del no res, gairebé a les fosques, en una parada abandonada... El conductor va veure les nostres cares de terror i ens va tranquil·litzar dient-nos que en 50 minuts arribaria un altre autobús en direcció oposada. No el vam creure... però finalment va arribar i un parell d'hores més tard del que haguéssim volgut vam aconseguir tornar a l'hotel.

La teva passió per Escòcia va ser la llavor de la qual va brollar Mad About Travel. Què tenen les terres escoceses que tant enamoren qui les visiten?

Jo vaig estudiar 8 mesos en la universitat de Stirling i em vaig enamorar del verd d'Escòcia, dels seus castells i de la simpatia dels escocesos. I crec que no sóc l'única. Crec que aquesta combinació perfecta d'història i natura, regada amb whisky, és el que sedueix a tots els que visiten Escòcia.

Dels teus viatges al voltant del món, quines destinacions són les que més t'han marcat i quines recomanes als nostres viatgers?

Si hagués de triar, em quedaria amb Nova Zelanda, Japó i Mèxic. Vaig estar-hi a finals de 2015, a Nova Zelanda, i vaig tornar enamorada... Abans d'anar-hi ja sabia que m'agradaria precisament perquè la seva naturalesa és increïblement salvatge i espectacular, perquè els kiwis són molt simpàtics i perquè és la veritable Terra Mitjana. Japó no era a la meva llista de prioritats però quan hi vaig anar el 2013 em va fascinar la seva impressionant barreja de hipermodernitat i tradició, a més de l'amabilitat de la gent i els colors dels temples. I Mèxic és senzillament una delícia de lloc. Alegre, colorit, saborós... Mèxic té tots els ingredients per robar-li el cor a qualsevol viatger.

Ets una barcelonina de pro. Què és el que més t'agrada de la ciutat?

M'agrada l'aire relaxat de Barcelona, ​​l'olor a brisa marina, les terrassetes, les vistes des del Park Güell i des del Tibidabo. M'agrada la cultura gastronòmica i aquest clima ideal que et permet estar al carrer gairebé tot l'any.

Coneixes la ciutat de dalt a baix, imagina que vols escriure un post sobre els teus racons preferits de Barcelona. Quins llocs són imprescindibles per a tu?

En algun moment aquest post arribarà, això segur. Ara que visc a l'estranger, trobo moltíssim a faltar caminar per Barcelona i sorprendre'm cada vegada que aixeco la mirada. La capital catalana té la major concentració d'edificis modernistes d'Europa i és un plaer passejar pels seus carrers i descobrir detalls bonics. També trobo a faltar l'encant medieval del Barri Gòtic i la singular relació que els barcelonins tenen amb el mar que banya la seva costa.

Coneixes bé l'Alberg Pere Tarrés, Què opines sobre l'alberg i la seva tasca social?

Allotjar-te en un alberg (i més quan ets jove) és una de les millors experiències que qualsevol viatger hauria de viure. I el Pere Tarrés és fantàstic i té una ubicació envejable. D'altra banda, la Fundació Pere Tarrés (que el gestiona) porta més de 5 dècades promovent l'educació en el temps lliure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l'enfortiment del teixit associatiu. A través de tallers, esplais, activitats socials, beques i moltes més activitats han millorat la vida de molts nens i joves.

A l'hora de preparar un viatge Què és imprescindible en la maleta?

Els meus imprescindibles són molt bàsics: la meva càmera de fotos, el mòbil per poder compartir experiències a Instagram, una guia i una llibreta Moleskine per anar prenent notes. La resta pot variar.

Per acabar, quins consells els donaries als nostres seguidors perquè gaudeixin dels viatges?

Que es deixin sorprendre pel destí i que tinguin la ment oberta sempre. Al llarg dels anys m'he trobat amb persones que m'han parlat malament de llocs o m'han dit que no m'agradarien... però sempre ha passat al revés i he tornat encantada. Tenir l'habilitat de descobrir la bellesa i la màgia de cada lloc (fins i tot d'aquells que creus que no la tenen) és una cosa meravellosa.

Podeu seguir a la Patricia a: