MACBA: Museu d’Art Contemporani de Barcelona

MACBA: Museu d’Art Contemporani de Barcelona

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona ( MACBA ) és, sens dubte, el museu més important de la ciutat. El MACBA va obrir les seves portes l’any 1995 i va consolidar la ciutat de Barcelona com la capital i referent internacional de l’art contemporani. L’estructura del museu, situat al cor del barri del Raval, va ser dissenyada per l’arquitecte nord-americà Richard Meier i deixa bocabadat tot aquell que el contempla, per l’estètica innovadora i moderna de l’edifici.

Si ets un amant de l’art i la bellesa aprofita per veure Barcelona, ciutat cosmopolita, bressol de la cultura gòtica, renaixentista i modernista, i visitar el MACBA: Museu d’Art Contemporani de Barcelona. És una experiència que no et pots perdre! El Museu compta amb més de 5.000 obres dels més destacats artistes contemporanis, com Antoni Tàpies, Mario Merz, Francesc Torres, Paul Klee o Allan Sekula.

L’art contemporani, també anomenat “art actual”, es va originar a principis del segle XX, en plena inestabilitat social ocasionada per la Primera Guerra Mundial amb l’aparició de les avantguardes artístiques, i va suposar una gran revelació en l’àmbit intel·lectual pel sentit comunicatiu i reflexiu que presentaven les obres d’aquest nou corrent. Tanmateix, l’auge de l’art contemporani no va arribar al seu culmini fins a la segona meitat d’aquest mateix segle. Així mateix, totes les obres exposades al MACBA pertanyen a aquesta última part del contemporani.

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona et permetrà reflexionar sobre els missatges que transmeten cadascuna de les obres mostrades i interactuar amb elles. A més de tenir una exposició permanent, situada a la primera planta de l’edifici, el MACBA ofereix al seu públic la possibilitat de visitar altres col·leccions de manera temporal. Visitar el Museu d’Art Contemporani és sempre una experiència única, divertida i plena d’encant.

El MACBA , a més d’un museu, és un espai d’interacció, participació i reflexió, on artistes i ciutadans poden intercanviar opinions, parlar sobre les obres, interpretar i generar interessants debats sobre l’art i la cultura. És un espai de representació pública on tothom troba el seu lloc i sent que forma part d’alguna cosa. T’animem a que descobreixis els secrets d’aquest impressionant museu i formis part de la seva història, de la teva història. Visita al MACBA i gaudeix de l’art contemporani! 

Photo credit: Raban Haaijk / Foter.com / CC BY-NC-ND