Llocs de Barcelona que no semblen Barcelona

Llocs de Barcelona que no semblen Barcelona

Barcelona és una de les primeres ciutats que els turistes trien com a destinació per passar les seves vacances. No és d'estranyar! És una ciutat cosmopolita, moderna, que es mostra oberta... Un lloc que ve de gust conèixer!

Però no tot a Barcelona es redueix a visitar la Sagrada Família, la Rambla, el Park Güell... es pot anar més enllà de les clàssiques imatges que ens mostren les postals de qualsevol botiga de souvenirs de la ciutat. Avui compartim amb tu un viatge pels llocs de Barcelona que no semblen Barcelona, però que també ho són!

Viatgem pels llocs de Barcelona que no s'assemblen a Barcelona

Comencem l'aventura amb la Casa Marsans, un edifici propi del mateix Marràqueix. La família Marsans va construir a principis del segle XX una residència digna de la novel·la Les mil i una nits. L'entrada d'aparença de castell medieval convida a traslladar-se. Una vegada dins el viatge està assegurat! Els seus jardins exteriors barregen tocs modernistes amb dissenys aràbics. I què dir del seu pati interior... està abraçat per arcs de disseny neoàrab, on les columnes i el terra de marbre blanc donen lluminositat a la vidriera del sostre. Com veus, aquesta acolorida i sensual finca també forma part de la riquesa de Barcelona.

Un lloc al qual t'agradarà traslladar-te, des de Barcelona, és a Florència: pots fer-ho gràcies a l'Església de Santa Maria Reina, situada a Pedralbes! No trobaràs cap lloc a la ciutat que et faci sentir tan a prop la Itàlia renaixentista, com si estiguessis en un altre país, lluny del mundanal soroll de Barcelona, un lloc de somni, sí. És un espai tan excepcional que està declarat com a Bé Cultural d'Interès Local, en el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Barcelona.

El vessant que mira al port a la muntanya de Montjuïc us farà viatjar a Mèxic. Per què? Perquè en els Jardins Mossèn Costa i Lloberta trobaràs un paisatge entapissat per cactus i plantes exòtiques de diferents formes i mides. A més, tindràs una vista privilegiada de Barcelona i estaràs a escassos minuts del centre de la ciutat. Sentiràs que t'has perdut per un desert i fins i tot és possible que sentis set.

Si vols allunyar-te de l'estrès i del soroll de la ciutat, perquè prefereixes el camp, respirar de prop la natura, visita el petit barri de la Clota, al districte d'Horta-Guinardó. És un espai que conserva el seu sabor rural, causa del seu parcial aïllament. Podràs veure horts, camps de canya, conills, gallines, safareigs... en cases baixes i masies centenàries sota el paraigua d'una insòlita torre que les protegeix. Ja veus que anar-se'n al poble a desconnectar no ha de significar quilòmetres de carretera!

Barcelona és una ciutat històrica, amb llocs una mica amagats que ens recorden durs episodis de la Guerra Civil. Si optes per llocs significatius i que no són tan "moderns" com altres més emblemàtics de la ciutat, visita els refugis antiaeris. Es troben sota terra i poder visitar-los és un privilegi que pocs poden viure. Sent el fred i el silenci d'aquests espais que van salvar tantes vides.

Descobreix aquests nous racons de la ciutat i coneix els seus secrets, et sorprendran!

Photo credit: amantedar