Les millors rutes en bicicleta per Barcelona

Les millors rutes en bicicleta per Barcelona

Barcelona és una ciutat plena d'encant, art, natura i una gran varietat d'estils reflectits tant en les diferents personalitats que passegen pels seus carrers com en els edificis i barris que la conformen. Podem gaudir-ne a peu o amb bicicleta, ambdues opcions ens permeten observar cadascun dels seus racons i descobrir nous paratges. Fer esport alhora que visites una de les ciutats més belles del món pot convertir-se en una experiència inoblidable si coneixes les millors rutes per fer-ho. Agafa la teva bicicleta, o lloga una en qualsevol de les empreses de lloguer de bicicletes, i atreveix-te a veure Barcelona des d'una perspectiva diferent.

  • Ruta per Montjuïc. Si el que busques és contemplar la ciutat comtal des d'un lloc privilegiat, sens dubte aquesta és la muntanya de Montjuïc, la qual ofereix una de les millors vistes de Barcelona. Per als principiants, la millor manera de pujar és a través de l'Avinguda de l'Estadi i, des d'allà, cap al castell mitjançant el passeig olímpic, els carrers del Doctor Font i Quer i Can Valero, les quals acaben al Passeig del Migdia (Passeig de Migdia). Aquí disposem d'un tram dissenyat específicament per a la travessia en bicicleta. Per baixar, es pot fer des de la carretera de Montjuïc fins al Passeig de Miramar i la plaça de Colón.
  • Ruta pel Tibidabo. Per als amants del ciclisme de carretera, aquesta ruta ofereix un asfalt ideal per gaudir d'un intens passeig, en funció del nivell i resistència que ens interessa treballar, alhora que ens impregnem de la naturalesa i bellesa dels paisatges de Collserola. Una de les millors formes d'arribar al parc d'atraccions és mitjançant la carretera de l'Arrabassada, però hi ha altres rutes possibles, com la que va per la carretera del Forat del Vent, de Vallvidrera o la de Molins de Rei.
  • Ruta pel Parc del Besós. En la línia del ciclisme de carretera, avui dia disposem d'un carril bici asfaltat en bones condicions, de 5 km de longitud aproximadament, i que circula en paral·lel al riu Besòs. Aquesta és una ruta ideal per a tots aquells que s'estiguin iniciant o vulguin gaudir d'un passeig tranquil i relaxat.
  • Ruta pel front marítim de Barcelona. Ets dels que prefereix un paisatge més urbà? El front marítim barceloní t'ofereix la possibilitat de realitzar rutes en bicicleta per la ciutat fins a la platja de la Barceloneta. Per fer-les, pren els carrils habilitats per a bicicletes des de la plaça de Colón, pel Moll de la Fusta cap a la Barceloneta i segueix per la Vila Olímpica fins a arribar al Fòrum.

Aquestes són les rutes més populars per anar en bicicleta per Barcelona però no les úniques, la ciutat comtal ofereix una infinitat de possibilitats esperant a ser descobertes.

Author: cesar casellas / photo on flickr