Les millors patates braves de Barcelona

Les millors patates braves de Barcelona

Les patates braves són la tapa barcelonina per excel·lència, servides a tot arreu i de maneres molt diferents. Des de TodoBarcelona et recomanem els nostres llocs preferits per gaudir a Barcelona de la tapa clàssica. Cambrer: una de braves!

Les 7 (+1) millors patates braves de Barcelona

Les clàssiques

Fàbrica Moritz – Ronda de Sant Antoni 39

Per mèrits propis, les braves de la ‘Fàbrica Mortiz’ s’han posicionat com unes de les millors de la ciutat. Sempre al seu punt i acabades de fer. Les patates braves de la Moritz les teniu disponibles en dos estils: el d’aquí, amb una salsa lleugerament picant, i el de Madrid, servides amb maionesa i salsa picant.

Bar Tomás – Carrer Major de Sarrià, 49

Una llegenda pels amants de les patates braves a Barcelona. El Tomás desperta tants amors com odis, ja que les braves se serveixen com s’ha fet tota la vida: olioses, amb una salsa pròpia i especial i que podeu acompanyar amb gerres de cervesa freda ben grans o el magnífic vermut de la casa. Diuen que són les millors patates braves de Barcelona, potser és el moment de que ho descobreixis.

Bar del Pla – Carrer de Montcada, 2

El Bar Tomás té complicat mantenir la fama de tenir les ‘millors patates braves de Barcelona’ per culpa del Bar del Pla. Patates tallades a mitges llunes, ben fetes sense ser olioses, amb maionesa i una salsa amb un punt picant molt interessant.

Bar Mundial – Plaça de Sant Agustí Vell, 11

El Bar Mundial porta tota la vida al barri del Born oferint tapes fabuloses, com ho són les seves patates braves, servides a l’estil típic català: salsa ‘brava’ no gaire picant i allioli imbatible, a més de que les patates semblen haver estat confitades i no pas fregides.

Les d’autor

Vermuteria el Masnou – Carrer del Masnou, 27

Al barri de Sants hi podem trobar una vermuteria d’autor amb unes patates braves fetes ‘a la seva manera’. I quina és? Doncs cuines al punt, amb un toc gallec (patata a mig camí entre el bullit i el fregit) i una salsa suau apta per a tots els paladars. Per beure teniu un dels vermuts més bons de la ciutat i cervesa Alhambra servida de manera magistral.

Elsa y Fred – Carrer del Rec Comptal, 11

On comença el Born entrant des de l’Arc de Triomf, teniu un d’aquells bars moderns que que conviden a refugiar-se del fred o la calor. És ‘Elsa y Fred’ un gastro-bar que col·lecciona bones crítiques i on hi podreu tastar la seva tapa de patates braves, amb una salsa que us sorprendrà pel seu toc a pebre negre. 

Biercab – Carrer de Muntaner, 57

El Biercab és un d’aquells espais pensats pels que estimen la cervesa. Però deixem els seus 30 sortidors de cervesa

per un altre dia i centrem-nos amb les seves patates braves presentades en un ordre mil·limètric. Teniu 30 motius més un per anar-hi!

Bonus Track!

Bar Morrosko – Carrer d’Àngel Guimerà 5, Sabadell

Anem en tren fins a un dels bars amb les patates braves més peculiars que coneixem: el Morrosko. Un dels pocs bars per a gent jove que sobreviu al centre de Sabadell que ofereix, a més d’una carta d’entrepans increïble, unes braves exquisides amb una salsa aromàtica plena de matisos i que de ben segur repetireu.

Foto capçalera: Barcelona4Us