Les curses més populars de Barcelona

Les curses més populars de Barcelona

Hi ha molts adjectius per descriure Barcelona, però n'hi ha dos que brillen amb una força especial: esportista i solidària. Cada mes es celebren multitud de curses populars amb finalitats diverses, des de recaptar fons per a investigacions mèdiques fins a aconseguir finançament per a realitzar millores en els barris.

Les curses a Barcelona són esdeveniments famosos i esperats que concentren molts ciutadans de la capital comtal. N'hi ha que compten amb anys de tradició i són les que reuneixen a més corredors, però també hi ha carreres de barri, recorreguts organitzats per empreses privades i iniciatives populars que se sumen, any a any, al calendari de curses previstes per a Barcelona.

Entre totes elles, algunes de les curses populars de Barcelona més famoses i destacades són:

  • Marató de Barcelona. Al març tindràs una cita amb la prova de proves: la marató de Barcelona, el repte que tots volen superar. La glòria a l'abast de molt pocs. La propera edició serà el 15 de març de 2015: 42 quilòmetres d'esforç a través d'alguns dels carrers més populars de la ciutat comtal. T'atreveixes?
  • Cursa El Corte Inglés. Una cita tradicional (ja porten 36 edicions!) Amb 10 quilòmetres de recorregut que et portaran des de Plaça Catalunya fins als voltants de l'Estadi Olímpic Lluís Companys, inaugurat el 1929 i remodelat per a les Olimpíades de 1992.
  • Cursa dels bombers de Barcelona. Una altra cursa cèlebre a Barcelona: el seu origen va ser una reclamació a l'ajuntament exigint millors condicions laborals per als bombers, i des de 1999 s'ha celebrat sense interrupció. Sol iniciar-se en el Passeig Colón i finalitzar a prop del Parc de la Ciutadella.
  • Cursa de la Mercè. Aquesta cursa es celebra en el marc de les festes de la Mercè, festa major de Barcelona des de 1871. La marató popular s'ha convertit en una de les costums recents més famoses d'aquesta festa.
  • Cursa de la Dona. Amb 10 edicions a l'esquena, aquesta cursa té com a objectiu recaptar fons per a la investigació contra el càncer de mama. Un esdeveniment únic per lluitar contra un enemic comú i mostrar el nostre costat més solidari.

Si t'agrada practicar el running, a Barcelona trobaràs moltíssimes curses programades per a cada mes de l'any, amb causes dispars i recorreguts diversos. Es tracta d'una forma molt especial per conèixer la ciutat d'una manera diferent, gaudint de l'esport i participant en esdeveniments que, a més, la majoria de les vegades, són solidaris.

Els running tours estan cobrant cada vegada més força a Barcelona: es tracta de recorreguts guiats en grup amb els quals podràs descobrir la ciutat i els seus monuments més famosos mentre gaudeixes del teu esport favorit. És un sistema perfecte per fer turisme i practicar esport amb els teus amics: us encantarà. Si prefereixes córrer en solitari, segur que encara que vinguis en una visita ràpida trobes moltes curses previstes a Barcelona, sigui quina sigui l'època en què viatges a la ciutat. I també serà una manera perfecta per fer noves amistats, ¿oi que sí?

Autor Foto Portada: . SantiMB . / photo on flickr