Les Corts, barri tradicional i financer

Les Corts, barri tradicional i financer

El barri de les Corts compta amb un emplaçament privilegiat a Barcelona. Situat al centre del districte amb igual nom, és un dels barris més ben comunicats de la ciutat a causa de la seva proximitat a l'estació de Sants. Les Corts va ser un municipi independent que es va annexionar a Barcelona al 1897. Avui en dia conserva part del seu encant i essència tradicional alhora que és considerat el més important barri comercial i de negocis de Barcelona. Aquesta diversitat el converteix en un barri imprescindible que s'allunya de l'estil dels barris cèntrics de Barcelona. Situada al cor del barri de Les Corts i envoltada per vistosos edificis del segle XIX i XX, la Plaça de la Concòrdia és l'últim vestigi del que va ser municipi de les Corts. L'Església de Santa Maria del Remei construïda l'any 1850 presideix aquesta plaça tranquil·la on també es mantenen comerços històrics com la farmàcia Oller, amb més de 150 anys, o el Fragments Cafè, el lloc perfecte per gaudir del vermut i les tapes.

Inaugurat el 1957, el Camp Nou és l'estadi més gran d'Europa i seu del Futbol Club Barcelona. Les instal·lacions contenen el Palau Blaugrana (juguen les seccions de bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala), el Miniestadi (juga el planter del club) i el Museu del FC Barcelona. Camp Nou Experience ens dóna l'oportunitat de visitar el museu del club, conèixer les instal·lacions interiors de l'estadi i fins i tot saltar al terreny de joc pel túnel de vestidors. Per acabar la visita no es pot oblidar la Botiga Megastore amb tots els souvenirs del Futbol Club Barcelona.  Situat a la part alta de l'avinguda Diagonal, L'illa Diagonal, va ser el primer centre comercial i d'oficines de Barcelona. Obra de Rafael Moneo i Manuel de Solà-Morales, i denominat com el "gratacels ajagut", actualment compta amb 35.000 m2 amb la millor oferta de moda, gastronomia i activitats de Barcelona. La concepció arquitectònica de l'espai, el joc de llums i la seva organització fa d'aquest lloc un lloc únic. Tampoc es pot oblidar la seva sala d'exposicions i el seu parc públic. Des de 1953, la Sala Bikini forma part de la vida nocturna de Barcelona. Actualment ubicat a L'illa Diagonal, és una discoteca amb 3 sales que s'utilitza per a diferents tipus de festes, esdeveniments i concerts, i que destaca per la seva magnífica acústica. Una curiositat sobre aquesta sala és que va popularitzar fins a tal punt els sandvitxos de pernil dolç i formatge a Barcelona que en l'actualitat a aquest emparedat se'l coneix amb el nom de "Bikini".

La varietat d'opcions que ofereix el barri de Les Corts es nota en l'oferta culinària. Si et trobes a la zona central del barri és obligat acudir a la Tertúlia, un magnífic restaurant decorat amb elegància on gaudir d'un sopar a la terrassa les nits d'estiu. Proper a la plaça de la concòrdia hi ha el Leku, que el seu aspecte no t'enganyi, ja que la seva cuina mediterrània és molt apetitosa. Si t'agrada el menjar Tailandès no pots deixar d'anar al Bangkok Cafè, un fantàstic restaurant que ofereix saborós curri i molt picant. D'ambient tradicional i una oferta molt acurada el Bar Dole destaca pel seu excepcional servei.  Per gaudir de la vida nocturna del barri hi ha múltiples alternatives. The Red Lion és el primer pub anglès de la ciutat i porta des de 1959 oferint cervesa artesana i un animat ambient. Amb similar estil trobem La Garrafa dels Beatles, amb decoració referent al quartet de Liverpool i concerts en directe amb els temes de la primera època del grup. Amb ambient polinesi, el Kahala ofereix saborós menjar Hawaià i sofisticats còctels exòtics. Per finalitzar cal destacar el Konbe Bar, un bar que combina una impressionant decoració de materials de fusta blanca reciclats amb bona música i exquisits còctels d'autor. El contrast dels seus edificis, els seus atractius i el seu ambient fan que el barri de Les Corts siga el barri amb més disparitat de Barcelona. 

Autor Foto Portada: L'illa Diagonal / photo on flickr