La Pedrera: nits de jazz al seu terrat

La Pedrera: nits de jazz al seu terrat

L'estiu comença a Barcelona i molts comencen ja a fer els seus plans per gaudir al màxim, tant els que ja resideixen a la ciutat com aquells que visiten el nostre hostal a Barcelona. Per als amants de la música en directe i per a qualsevol que vulgui gaudir d'una experiència original en un entorno únic.

La Pedrera Jazz torna a portar-nos el millor de l'escena jazz actual, un estil musical ple de classe, de desimboltura i de melodia, perfecte per a gaudir en una terrassa a l'aire lliure. I què millor si s'ubica en un entorn tan emblemàtic com l'àtic de Casa Milà? Des del bloc de la Fundació Pere Tarrés, volem presentar-te el nou festival de La Pedrera Jazz 2019, però abans volem profunditzar una mica en la història d'aquest lloc màgic de Barcelona.

Un entorn únic

Gaudí i altres arquitectes de renom de la època rebien tot tipus d'encàrrecs i projectes a desenvolupar. Així van néixer moltes de les seves fantàstiques obres, per encàrrec d'alguns dels burgesos més adinerats del moment. Com ho eren Pere Milá i Roser Segimon, arribant a oïdes seves la fama que estava adquirint el Passeig de Gràcia, van decidir comprar un terreny de casi 2.000 metres quadrats per a instal·lar-se allí i, a més, una zona de residències per a llogar. Així va néixer la Casa Milà que, per suposat, se li va encarregar a Antoni Gaudí.

La seva construcció va finalitzar el 1912 després de sis anys d'algunes complicacions legals i burocràtiques, essent posada en marxa i admetent els seus primers inquilins. Amb la mort de Roser el 1964, Casa Milà “La Pedrera” va estar una època abandonada fins que es va fer una profunda restauració i es va obrir al públic com a centre cultural l'any 1996, convertint-se en tota una referència a la ciutat per la gran quantitat i varietat d'activitats que s'organitzen, com és el cas de La Pedrera Jazz. És, a més, Patrimoni Mundial de la UNESCO des de 1984.

Cartell La Pedrera Jazz 2019

Les nits de música i terrasses a la Pedrera Jazz (terrat dels guerrers) comença el 7 de juny i, no pararà durant tots els caps de setmana (divendres i dissabte) fins el 14 de setembre. Totes les actuacions son sempre a les 20:45 hores. Destaquen alguns dels millors artistes del panorama jazz i algunes de les més grans promeses.

En el cartell d'aquest any, a simple vista, apareixen grups de jazz com Jorge Da Rocha Trio, que ens presentarà el seu últim treball, Joan Codina Sextet, SuperSax Project o Eva Fernández Trio. El cartell és barreja de tradició i modernitat, amb estils molt personals, però tots amb un punt en comú: el seu exquisit gust i màxima passió pel jazz. A més, la nit comença amb un petit tour gratuït a Espai Gaudí, un ràpid recorregut visual per la obra del genial arquitecte.

Després d'aquesta visita, arriba l'hora de asseure's i relaxar-se en el terrat prenent alguna cosa i gaudint de la màgia de la nit de Barcelona, de l'arquitectura de l'entorn i, per suposat, de la millor música jazz a La Pedrera Roof Terrace. Cada nit tens un preu de 36 euros per viure aquesta màgica experiència. En el mateix lloc web de La Pedrera, pots adquirir les entrades per a La Pedrera Jazz 2019. T'hi animes?