La nit dels museus Barcelona 2019: informació i activitats

La nit dels museus Barcelona 2019: informació i activitats

Com ja és tradició, cada any se celebra el dia internacional del Museu en el mes de maig i la seva respectiva “nit dels museus a Barcelona”. Al voltant del dia 18 de maig, normalment el dissabte més pròxim. Es tracta d'un gran event internacional que involucra a més de 157 països, més de 36.000 museus i més de 37 idiomes. Amb el pas del famós dia del museu comença la nit dels museus, moment en el qual la màgia i la cultura es donen la mà per oferir-nos una experiència totalment única.

El dia internacional dels museus

L'ICOM (o consell internacional de museus) va crear aquesta festivitat l'any 1977 amb l'objectiu de conscienciar a la població sobre els reptes als que s'enfronten els museus a la societat moderna. Al cap i a la fi, l'ICOM defineix els museus com a institucions sense ànim de lucre el fi de les quals és preservar el patrimoni de la humanitat. Després d'aquesta primera convocatòria, més i més museus es van anar sumant a la iniciativa any rere any fins arribar a l'actualitat. Amb el temps hem vist com, a més de servir de punt de trobada pels amants de la cultura, els museus s'han esforçat per oferir diferents tipus d'activitats i events per acompanyar un dia tan assenyalat.

La nit dels museus

Anys després de la creació del dia dels museus, una iniciativa europea va crear la nit dels museus. El fi de la nit dels museus és la mateixa, conscienciar a la població sobre la importància dels museus i servir coma  punt de trobada, però, ningú pot negar que visitar un museu durant la nit té més encant que durant el dia.

A més, contem amb la sort de tenir més de 80 museus adscrits a aquesta festa a Barcelona i rodalies. En molts dels quals podrem gaudir d'events com concerts, jocs infantils (com la cerca del tresor), curtmetratges i tot tipus de visites guiades i xerrades. S'ha convertit en la cita ideal pels amants de la cultura.

Els museus que no et pots perdre

Oficialment, podrem gaudir de “La nit dels museus” a partir de les 7 de la tarda, tot i que la majoria dels museus oferiran la entrada gratuïta durant tot el dia. Mantenint les portes obertes fins a la 1 de la matinada. Es el dia (i la nit) perfectes per a dedicar-te a visitar aquests museus que portaves temps volent veure, però pels que no trobaves el moment adequat. I, tot i que l'entrada serà gratuita, es recomanable que revisis la pàgina web dels museus que vulguis visitar, donat que per entrar en alguns dels més importants serà necessària una inscripció prèvia. Com passa en el cas del Museu Picasso, La Pedrera, Museu de les Arts Escèniques – MAE, Casa Vicens i el Centre Jujol-Can Negre. Per això recomanem revisar-los amb antelació per no quedar-se a les portes de gaudir d'una de les festes més boniques i encantadores de Barcelona.