La Castanyada i Halloween a Barcelona

La Castanyada i Halloween a Barcelona

La Castanyada i Halloween són dues tradicions diferents que des de fa anys conviuen a la ciutat de Barcelona. Et convidem a començar a viure la Castanyada i Halloween a Barcelona a través de les línies d'aquest article.

Castanyada a Barcelona

La Castanyada és una festivitat que se celebra el dia de Tots Sants, l'1 de novembre, i parteix d'una tradició cristiana. Al segle XVIII els campaners tocaven les campanes la nit de Tots Sants sense parar fins a la matinada. Per no fatigar-se, menjaven panellets, un dolç típic català que s'elabora, principalment, amb ametlles i pinyons.

Des de llavors, a Catalunya l'1 de novembre es mengen castanyes i panellets acompanyats de Moscatell. No obstant això, la influència de Halloween ha fet que cada vegada més es celebri durant la nit del 31 d'octubre.

Els dies previs i posteriors a aquesta celebració, a Barcelona les pastisseries i fleques ofereixen panellets als seus clients. A més, en els punts més destacats de la ciutat apareixen els castanyers i les castanyeres, homes i dones que couen castanyes i les venen a peu de carrer als transeünts.

Mauri

Pastisseria emblemàtica situada a la Rambla de Catalunya que des de 1929 subministra dolços de tot tipus com els panellets.

Casa Vives

Al barri de Sants - Montjuïc trobaràs un establiment històric regentat per quatre generacions de pastissers amb diferents receptes de panellets.

Castanyeres a Barcelona

Des d'octubre i fins al mes de març, pots comprar castanyes en un dels 30 llocs de castanyers i castanyeres que hi ha repartits per la ciutat: la Rambla (Ciutat Vella), Príncep d'Astúries (Gràcia), Plaça de Sants (Sants), Fabra i Puig (Nou Barris), etc.

Halloween a Barcelona

Halloween és una festa dedicada als morts vivents que té origen en un antic festival celta, Samhain, i se celebra el 31 d'octubre coincidint amb la vigília de Tots Sants. Tot i ser una festa estrangera, cada vegada va adquirint més popularitat i es programen més activitats dirigides al públic adult. Aquestes activitats tenen una marcada temàtica de terror que suposen una experiència única que no et pots perdre.

Abans i després d'aquesta festa, els espais més emblemàtics de Barcelona es transformen en llocs terrorífics.

Poble Espanyol

El Poble Espanyol et convida a viure un Halloween especial de l'1 al 3 de novembre i per això ha preparat activitats per a tota la família, joves i adults.

Tibidabo

El parc d'atraccions del Tibidabo també es vesteix de Halloween. A més de l'Hotel Krüeger, quan el parc tanca al públic s'organitzen cercaviles de terror.

Museu de Cera

Al centre de Barcelona tens un museu especial per a la nit de Halloween, el Museu de Cera. Des del 2014 sempre organitza alguna activitat específica.

Cementiris de Barcelona

Uns dies abans del 31 d'octubre Cementiris de Barcelona organitza visites nocturnes. Una de les més populars és la del cementiri del Poble Nou.

Escape Room de terror

Una manera diferent de gaudir de Halloween amb amics és fer un Escape room de terror com Jigsaw Escape Room, al carrer Indústria o Atropos, al carrer Garrotxa.

Cine de Terror

Una altra opció més que interessant és anar a una de les sales de cinema de Barcelona a veure cinema de terror. Els cinemes Filmax Gran Via acostumen a oferir maratons per aquestes dates.

Quan acabis de celebrar la Castanyada i Halloween, pots allotjar-te en els diferents albergs que ofereix la ciutat, com l’alberg de Barcelona de Pere Tarrés. Es tracta d'un dels espais més econòmics de la ciutat per passar la nit i un dels millors comunicats: al costat de l'estació de Sants!

Gaudeix de la Castanyada i Halloween a Barcelona i no pensis en els horaris del tren. Centra't en la diversió i descansa en un alberg quan acabis de gaudir de la nit més terrorífica.