Experiència de 6 joves viatgers a Barcelona

Experiència de 6 joves viatgers a Barcelona

Us imagineu recórrer 6 països en 4 setmanes i visitar les principals ciutats amb un guia autòcton? Aquesta experiència l'estan vivint 6 nois i noies que viuen a Alemanya, però que tenen diferents arrels europees, i que la setmana passada es van allotjar en el nostre alberg, a Barcelona. Però el més curiós és que no viatgen sols; tot el temps van acompanyats d'una càmera que immortalitza els seus millors moments. Divertit, oi? A més dels càmeres, els joves viatgers, que tenen entre 14 i 17 anys, van acompanyats de Ronja, una guia que els acompanya i vigila que no els passi res.

Parlem amb ella i amb Noah, un noi de mare asturiana que viu a Alemanya i que parla espanyol perfectament, gràcies al fet que passa tots els estius a Espanya. Ronja ens comenta que el propòsit d'aquesta experiència és gravar un documental que reflecteixi "la convivència de joves de diferents nacionalitats en un mateix espai".

Cada viatger fa d' "amfitrió" a la seva ciutat i la presentació a la resta, ensenyant-los els llocs més emblemàtics i descobrint la seva manera de viure. El millor de l'experiència, segons Noah, és que en les dues setmanes que porten de viatge "no s'han creat grups, tots anem junts i coneixem les diferents maneres de viure i la cultura de cada país sense prejudicis", explica el noi. De moment el grup ha estat a França, recorrent París, després ha viatjat a Oviedo i la setmana passada va ser a Barcelona.

En les quatre setmanes que els queda, la idea és visitar Grècia, Turquia, Itàlia, Alemanya i Àustria.

De Barcelona Ronja ha destacat el bon temps i Noah ens ha parlat del seu barri favorit, Gràcia, que segons ell "té una vidilla especial que no té Berlín", la seva ciutat. A més d'aquest barri, els joves han recorregut el centre de Barcelona al seu aire i han visitat monuments, tan emblemàtics, com la Sagrada Família o la Casa Batlló. Mentre xerràvem a la cafeteria de l'alberg, abans que el grup es preparés per a un altre dia de visita, els dos van coincidir a destacar què bé havien estat aquella nit: "És com un hotel!", va dir Noah sorprès... Els joves no es coneixien entre ells, però, veient com es relacionen, creiem que quan aquesta experiència acabi seguiran en contacte i es visitaran els uns als altres.

Abans que marxessin, vam parlar amb l'equip tècnic i li vam preguntar quan podríem veure el documental. Ens van dir que està previst que s'emeti al canal alemany Kika, dedicat a programes infantils i juvenils, l'estiu que ve. Nosaltres els seguirem la pista! i vosaltres?