Jardí Botànic de Barcelona

Jardí Botànic de Barcelona

Situat en un dels laterals del parc de Montjuïc, el Jardí Botànic de Barcelona s'obre al món com un espai d'unió entre cultures, on la vegetació mediterrània es converteix en el nexe entre llocs tan dispars com Califòrnia, Sud-àfrica o la Mediterrània. Es tracta d'una de les col·leccions de plantes mediterrànies més grans del món i és un exemple clar de com natura i cultura van, moltes vegades, de la mà. Creat per a l'Exposició Internacional de 1929, va ser un dels múltiples projectes que es van dur a terme per integrar Montjuïc al tramat urbà de Barcelona i, de fet, encara avui acull molts dels edificis culturals més importants de la ciutat i, fins i tot, de Catalunya.  

Descobreix el Jardí Botànic de Barcelona

El jardí està dividit en cinc àrees, cadascuna de les quals enfocada a les cinc regions del món que tenen aquest tipus de clima: Austràlia, Califòrnia, Sud-àfrica, Xile i la conca mediterrània; i tant si segueixes l'itinerari marcat com si prefereixes perdre't en l'enorme xarxa de camins, podràs gaudir d'un paisatge que canvia en la seva totalitat segons l'època de l'any:

  • A l'estiu trobaràs un entorn més àrid i sec, on les fulles predominants són les dels arbres més grans.
  • A la tardor és quan germinen la majoria de les plantes i quan comencen a créixer fulles noves per aprofitar l'aigua de l'hivern.
  • A l'hivern les parts visibles es mantenen estables i és quan les arrels aprofiten per créixer.
  • A la primavera és quan més flors podràs gaudir al jardí botànic.

A més d'aquesta gran zona dedicada al món mediterrani, podràs gaudir d'un espai amb plantes pròpies de zones molt més fredes: es tracta del jardí històric, situat en una depressió de la muntanya, on les temperatures són fins a 4 graus més baixes. També trobaràs exposicions temporals i activitats de diferents tipus, com les mostres de bonsais. El Jardí Botànic de Barcelona està situat a Font i Quer, 2; per arribar pots utilitzar tant la línia vermella com la verda de metro i baixar a la parada d'Espanya, o bé els busos 150 o 13 i, fins i tot, el funicular. Es tracta d'un espai molt ben integrat a la xarxa viària, així que tampoc tindràs problemes si vols arribar amb cotxe.

El primer diumenge de cada mes l'entrada és gratuïta, com a la resta de museus de Catalunya; la resta de dies, val 3'5 € o 1'7 € per a majors de 65 anys, persones entre 16 i 29, grups de 10 persones o més. Si tens la targeta BCN Card, l'entrada és gratuïta i si tens un bitllet del bus turístic tindràs un 20% de descompte. Gaudir de la natura en plena ciutat és possible, i el Jardí Botànic de Barcelona és la prova indiscutible d'això. Així que si vols desconnectar d'edificis, carrers i cotxes, no t'ho pensis més i inclou aquest punt en la ruta per la ciutat. No t'en penediràs, ja ho veuràs!    

Photo credit: Jorge Franganillo / Foter / CC BY