Ídols Nacionals i Rockers Llegendaris per la Recta Final de Maig

Ídols Nacionals i Rockers Llegendaris per la Recta Final de Maig

Hi ha vida més enllà del Primavera Sound pel que fa concerts a Barcelona en aquesta segona quinzena de maig. Aquí us deixem les nostres recomanacions, que venen carregades de producte nacional i l'actuació de rockers llegendaris.

DEAD PARTIES

Dissabte anirem cap al BeCool per gaudir del directe d’una banda que ja s’ha penjat la medalla de “Local Heroes”. La formació de shoegaze i noise pop de Barcelona liderada per l'australià Etienne Mamo, Dead Parties es troba en plena preparació del seu primer llarga durada per al que han comptat amb Paul Quinn (Teenage Fanclub, Primary 5) per a la producció. Si sonen bé en disc, la intensitat que el trio aconsegueix amb les seves guitarres promet portar-nos a una dimensió paral·lela de sonoritats impossibles. Poca broma amb els teloners, també. Sïtrâmâ, formació que destil·la llibertat i caos sorgida de la unió musical entre Elisenda Amartis (teclista-performer) i Emi Lugosi (guitarrista), està protagonitzant moltes de les converses musicals en els cercles més underground. 16/05. BeCool, Pl. Joan Llongueras 5, Barcelona. 22:00h. 10€

MICAH P. HINSON

I no ens movem de la zona alta perquè l’endemà tenim una cita just al costat del BeCool. Ja fa 10 anys que Micah P. Hinson va irrompre en el panorama musical com un d’aquells fenòmens tan rars que, en qüestió de segons, posen d’acord públic i crítica. La seva turmentada vida personal -amb addiccions vàries i visita a la presó inclosa- afegia morbo a una veu que semblava més d’un vell bluesman del Mississippí que d’aquell jove de 23 anys que, de mica en mica, s’ha acabat convertint en una mena de Johnny Cash de la generació indie. 'Micah P. Hinson & the Gospel of Progress' (2004), el disc que el va treure de la misèria i va donar a conèixer al món la seva veu punyent, polsegosa i clavada en les arrels de la música nord-americana, sonarà de ben segur a la Bikini juntament amb els seus altres treballs primerencs, ja que l’última novetat discogràfica del de Memphis data del 2010. 17/05. Bikini, Diagonal 547, Barcelona. 20:00h. 22€.

 DOVER

Quants centenars d’adolescents teníem ‘King George’, de Dover, al walkman? Hi ha molt pocs grups a Espanya que hagin aconseguit la repercussió dels madrilenys, a nivell mediàtic i de vendes, sortint des de l'underground. Després de renovar-se mil i una vegades i de celebrar el 15è aniversari del disc que els va fer saltar a la fama, 'Devil came to me', la veterana banda de les germanes Llanos tornen amb energies renovades i al rock més pur per defensar el seu últim llarg: 'Complications' (2015). 21/04. Bikini, Diagonal 547, Barcelona. 20:00h. 15€ (consumició inclosa).

LOS PLANETAS

Pels crítics són el grup d’indie espanyol més influent de tots els temps, pels fans directament ésser divins. La banda granadina Los Planetas celebra els 25 anys de carrera sortint de gira per presentar nou material, el poderós 'Dobles fatigas' (2015), el seu nou EP després de gairebé cinc anys de silenci discogràfic. Un treball que uneix pop psicodèlic, rock i flamenc a l'estil del mestre Morente amb el que ja ens tenien acostumats en les seves últimes composicions. Es preveu un concert d’aquells de llagrimeta a l’Apolo. 22/05. Apolo, Nou de la Rambla 113, Barcelona. 21:30h. 30€.

 AC/DC

Acabem les recomanacions de maig amb un dels concerts més esperats dels últims anys per qualsevol amant del rock. No hi ha subcategories que valguin quan parlem d’AC/DC. L'emblemàtica i llegendària banda de hard-rock australiana torna a Barcelona amb l'objectiu d'incendiar l'Estadi Olímpic de Montjuïc en un espectacle que promet llum, foc i destrucció. Serà la gira de celebració dels 40 anys del grup i la presentació del seu quinzè disc, 'Rock or bust' (2014), el primer sense la guitarra d'un dels seus membres fundadors, Malcolm Young, que ha hagut de deixar la banda aquest any per motius de salut i que serà substituït pel nebot del cofundador Angus Young, Stevie Young. Tot queda en família quan agafem la “highway to hell”. 29/05. Estadi Olímpic Lluís Companys, Pg Lluís Companys 18, Barcelona. 20:45h. 80€.

Autor: Dover Photo Gallery