Festival GREC 2014

Festival GREC 2014

Ja és aquí la 38 º edició del GREC, festival que se celebrarà durant el mes de juliol a Barcelona. El GREC és un festival internacional de teatre, música, dansa i circ imprescindible en les nits d'estiu barcelonines i referent de les arts escèniques a Europa. Per a l'edició 2014 el programa del GREC compta amb 79 espectacles que es representaran en 41 espais a tota la ciutat, encara que la gran majoria de propostes es concentren en els recintes de Montjuïc.

El cartell d'aquesta edició compta amb una potent i variada oferta d'espectacles. L'obertura es realitzarà gratuïtament al Castell de Montjuïc el dia 30 de juny i anirà a càrrec de La Fura dels Baus, amb M.U.R.S., obra que comptarà amb la participació dels sis creadors del grup després de 20 anys per separat. Però no serà fins al dia 1 de juliol quan s'inauguri oficialment el festival. Serà a l'Amfiteatre GREC amb la representació de Wonderland, obra de la companyia de dansa contemporània Gallim Dance. La gran novetat serà la festa que es farà a la Font Màgica de Montjuïc per commemorar els 40 anys d'història de la companyia Dagoll Dagom. Tindrà lloc el 16 de juliol i promet ser un gran espectacle en què apareixeran els actors i músics que els han acompanyat al llarg de la seva història, així com els temes més emblemàtics de la companyia. Entre el més destacat del festival es troba The Fountainhead, una història explicada amb música en viu i vídeo sobre la creació, la integritat i l'amor, de la companyia holandesa Toneelgroep.

Un altre espectacle destacat és Vader de Peeping Tom, que explora els records d'un ancià a través dels seus deliris i secrets. Altres plats forts del festival són les obres Ubu Roi d'Alfred Jarry, Tauberbach d'Alain Platel amb la Münchner Kammerspiele, Les criades obra de l'Sadari Movement Laboratory o Sun del coreògraf israelià Hofesh Shechter.

La incorporació de BARTS i Jamboree a les sales que acullen actuacions, servirà per abastar juntament amb l'Amfiteatre GREC tota l'oferta musical d'aquesta cita amb la cultura, en què destaquen el guitarrista Joe Satriani, Josh Rouse, Anoushka Shankar, Adrià Puntí, Bobby McFerrin, Hiromi, Mayte Martín, entre altres grans artistes. Com en anteriors edicions, els espectadors més joves tenen el seu espai dins el MiniGREC, amb més de sis propostes per gaudir del teatre en família.

Les entrades es venen individualment per a cada espectacle i hi ha múltiples descomptes al web del GREC. Pots aconseguir la teva entrada a Tiquet Rambles, el web del Festival GREC o a les taquilles dels espais d'actuació de cada espectacle. Un altre any més el Festival GREC de Barcelona farà les delícies dels assistents i es consolida com el festival cultural amb més reconeixement internacional. No t'ho perdis!