10 obres de Gaudí a Barcelona que has de visitar

10 obres de Gaudí a Barcelona que has de visitar

Antoni Gaudí és una de les figures artístiques catalanes més importants, arribant a ser el màxim exponent del modernisme català. La seva gran capacitat creativa i imaginativa li permetia crear obres impressionants directament al seu cap, després aquestes idees eren transportades a maquetes. A vegades, els seus projectes eren modificats espontàniament, mentre li anava sorgint la inspiració. Una ment privilegiada.

Des del Blog de la Fundació Pere Tarrés, et parlarem d'algunes de les millors obres de Gaudí a Barcelona.

Les millors obres de Gaudí a Barcelona

La història de Gaudí està molt vinculada a la història moderna de la ciutat comtal, on va viure i va morir. A més, va ser un artista molt prolífic, per la qual cosa va deixar al seu pas nombroses obres d'art amb la marca personal de Gaudí a Barcelona. Vegem algunes de les més importants:

1 - La Sagrada Família

Sens dubte, l'obra més famosa i important d'Antoni va ser la capella de la Sagrada Família, al centre de la ciutat comtal. La catedral inconclusa segueix en construcció a dia d’avui. Malgrat això, resulta absolutament impressionant. Una construcció colossal que et deixarà sense paraules. No pots venir a Barcelona sense visitar-la.

2 - Park Güell

Una altra de les seves obres més famoses és el Park Güell. Va ser encarregat per l'empresari català Eusebi Güell i és una altra de les visites obligatòries de les obres de Gaudí a Barcelona. Al Park Güell podràs passejar per jardins de somni i visitar algunes obres tan interessants i famoses com la salamandra i la casa del jardiner.

3 - Palau Güell

Fent una passejada per la zona nàutica pots endinsar-te a través de la Rambla cap al Carrer Nou, on trobaràs l'impressionant Palau Güell, la primera gran obra de l'arquitecte. A part de presentar una façana impressionant, podràs observar la fascinació de Gaudí per l'art oriental.

4 - Cripta de la Colònia Güell

Situat a Santa Coloma de Cervelló, podràs trobar una altra de les obres de Gaudí a Barcelona finançades per Eusebi Güell, la Cripta de la Colònia Güell. En aquest cas, l'obra va ser construïda durant un període posterior en el qual l'arquitecte es trobava més inspirat per les formes de la naturalesa.

5 Casa Milà

Una altra de les obres de l'època naturista de Gaudí és la Casa Milà, o també coneguda com La Pedrera. Situada al passeig de Gràcia, presenta una façana que il·lumina el passeig durant les nits de la ciutat comtal.

6 - Casa Batlló

El passeig de Gràcia és un d'aquests punts que acumula diverses obres de Gaudí a Barcelona. A més de la Pedrera, també pots trobar la insigne Casa Batlló. Una altra de les seves obres orgàniques pertanyent a l'etapa naturista de l'autor. Presenta una façana hipnòtica i comparteix espai amb altres importants obres arquitectòniques a la “Poma de la discòrdia”.

7 - Fanals de la Plaça Reial i Pla de Palau

Si vols conèixer millor l'humil origen de l'arquitecte, llavors hauries de dirigir els teus passos cap a la Plaça Reial i/o a la Pla de Palau ja que trobaràs dues de les seves primeres obres: Els fanals. En concret, el fanal de la Plaça Reial presenta al punt més alt el Casc alat de Mercuri (el déu romà) al costat d'una serp enroscada.

8 - Torre Bellesguard

Una de les obres de Gaudí a Barcelona més peculiars és la Torre de Bellesguard, també coneguda com a Casa Figueres. Situat a la Serra de Collserola, podràs apreciar un impressionant estil neogòtic, molt popular a la fi del segle XIX.

9 - Casa Vicens

El primer projecte seriós i important que va rebre Gaudí va ser la construcció de la Casa Vicens al passeig de Gràcia, pertanyent a l'estil orientalista. Com altres obres de l'arquitecte, podràs meravellar-te amb una façana d’estil oriental.