Festes de Sants, més que una festa de barri

Festes de Sants, més que una festa de barri

A l'estiu molts municipis de Barcelona celebren les seves festes populars. Les festes dels barris signifiquen el final de les vacances per a uns i l'inici per a altres. Una de les festes que volem compartir amb tu són les Festes de Sants.

Festes de Sants, una cita imprescindible

Les festes de Sants són una cita imprescindible per als barcelonins i barcelonines i per als amants de la ciutat. Per què? Perquè van més enllà del barri, és un esdeveniment de la ciutat! Sants és un dels barris de més teixit de tipus social i associatiu de Barcelona. Conèixer-lo i viure'l amb tota la seva intensitat en aquests dies és una bona excusa per sentir els seus carrers, conèixer els seus recursos i possibilitats, la seva forma de vida.

Les festes se celebren en honor a Sant Bartomeu, que és el patró de la Vila de Sants, des de temps immemorials. La setmana gran de Sants és una setmana que significa un gran esforç previ per fer-la possible. Els comerciants i les comissions de veïns s'organitzen per decorar els seus carrers, planificar les iniciatives que oferiran, els concerts als quals es podrà assistir... L'objectiu de tots ells és mostrar-te un barri molt alegre i divertit, i cada any ho aconsegueixen!

Passejar pels racons de Sants és tot un privilegi que més que mai no t'has de perdre. El tret de sortida el dóna una primera traca de petards, no t'espantis! És la seva forma d'anunciar que les festes s'inicien i que tu en formes part. Als petards els segueix la possibilitat de mirar i admirar als Castellers de Sants que formaran una torre humana, com a homenatge al seu patró, una possibilitat de veure el resultat fruit de la col·laboració humana. A partir d'aquí, podràs participar en totes les activitats que s'ofereixen com menjars populars, concerts, fires artesanals, tallers per als més petits de la casa... Els gegants també t'impressionaran molt i són típics en aquestes festes, o els diables de Sants, persones vestides de diables i que fan espectacles molt impressionants amb foc. Per finalitzar res millor per clausurar les festes que el Piromusical, un enorme castell de focs de acolorit.

Com veus, les Festes de Sants són un bon exemple de la dedicació de les persones al seu barri, de la possibilitat de divertir-se en una ciutat tan cosmopolita com Barcelona i del regal que vol dir que t'ofereixin uns dies de desconnexió absoluta.

Photo Credit: Facebook Festa Major de Sants