On fer skate a Barcelona

On fer skate a Barcelona

Durant els últims anys, l'skateboarding ha anat adquirint més importància i augmentat el nombre de patinadors, fins a esdevenir un dels esports més populars de Barcelona. L'skate és un esport lliure de carrer que es practica sobre una taula o monopatí. Consisteix en patinar i fer salts i piruetes en qualsevol superfície plana situada al carrer, ja siguin bancs, murs, rampes, etc. A causa de les característiques dels espais de Barcelona, els seus carrers són ideals per a la realització d'aquest esport, i no és estrany veure a skaters fer les piruetes més impressionants per tota la ciutat. No obstant això, les lleis són estrictes amb aquest esport i la seva pràctica en zones públiques pot suposar una multa, ja que està prohibit. Si ets un amant de l'skate i decideixes visitar la ciutat comtal però no saps on fer skate a Barcelona, a continuació et mostrem els llocs més freqüentats.

  • Macba. La Plaça del Àngels és un dels llocs de Barcelona més freqüentats per practicar skateboarding. La rampa, els seus bancs i múltiples graons, són una temptació per als amants d'aquest esport.

Photo credit: Un ragazzo chiamato Bi / Foter / CC BY-SA

  • Paral.lel. Sobretot durant la nit, l'Avinguda del Paral·lel es converteix en una zona de skate, on els monopatins envaeixen qualsevol superfície apta per patinar-hi. Si no saps on practicar skate, visita aquesta zona de Barcelona i gaudeix de cada un dels seus espais.
  • Plaça Universitat. Aquesta plaça és un altre dels llocs favorits dels skaters. Els bancs i murs amb què compta són ideals sempre que es realitzi aquest esport amb molt de compte i experiència.

Photo credit: fMoya / Foter / CC BY-SA

  • Estació de Sants. Just al davant de l'Estació de Sants es troba un altre dels llocs més freqüentats pels skaters, la Plaça de Sants. Pel fet de comptar amb una zona coberta per un sostre, és el lloc perfecte per als dies de pluja, encara que resulta una de les zones més complicades i perilloses per l'estructura dels seus espais. És recomanable tenir experiència en l'skate per practicar-lo en aquesta freqüentada plaça.
  • Fórum. El Fòrum s'ha convertit en un dels llocs més visitats per tot tipus de patinadors, no només pels skaters. I és que la seva superfície llisa, bancs, escales i, en general, tots els espais que el componen són ideals per a la pràctica de tots els esports relacionats amb el patinatge.
  • Skateparks. Ja que la pràctica d'skate en carrers o places no habilitades està prohibida, s'han obert una sèrie de Skateparks a Barcelona per realitzar aquest esport sense problemes. Un dels més freqüentats és el situat a la Mar Bella, encara que a l'àrea metropolitana també es troben alguns dels Skateparks més destacats, com el d'Esplugues de Llobregat o el de Parets del Vallès.

Recorda prendre sempre les mesures de seguretat necessàries, com ara portar casc, genolleres i colzeres, per anar als millors llocs de Barcelona per practicar skate.  

Photo credit: bermus89 / Foter / CC BY-NC-SA