Recomanacions Musicals a Barcelona: Experiments sonors, nostàlgia i posades en escena futuristes

Recomanacions Musicals a Barcelona: Experiments sonors, nostàlgia i posades en escena futuristes

Experiments sonors, nostàlgia i posades en escena futuristes als millors concerts de la primera quinzena d’abril

La primavera ja és aquí i a Barcelona no només els arbres floreixen. Aquí us deixem les nostres recomanacions:

 CABOSANROQUE

Començem amb una proposta diferent, de qualitat i sorprenentment gratuïta, de manera que no la podem deixar escapar. Pascal Comelade, Pierre Bastien, Carles Santos i Joan Saura van compondre cadascú una peça per a solista i orquestra mecànica, interpretats en escena també amb CaboSanRoque i que després es convertirien en el primer llarg de la banda: ‘El run-run del nyigo-nygo’ (2001).

Les col·laboracions enriqueixen el món de fantasia de l’orquestra mecànica que acompanya el duo conformat per Roger Aixut i Laia Torrents. Amb Pascal Comelade, un granet de sorra llisca en la mecànica i carrega així el seu amor per la música popular; Pierre Bastien hi afegeix un toc d’elegància i un divertit joc sense límits amb una petita màquina de mecano que mou la gran màquina de CaboSanRoque; i Joan Saura (mort el 2012) condueix a climes més misteriosos i fa respirar aquesta estranya màquina que es converteix, de cop i volta, en quasi humana (aquesta va ser l’última composició de Saura abans de morir; aquesta vegada, CaboSanRoque la toca amb l’orquestra mecànica  i substitueix el sampler per altres instruments).

Els podreu veure a l’Arts Santa Mònica gratis, però reserveu plaça enviant un mail a: coordinacioasm@magmacultura.com 02/04. Arts Santa Mònica. La Rambla 7, Barcelona. 20:00h. Gratis.

INDOCHINE 

El primer cap de setmana d’abril és territori pels més nostàlgics. A l’Apolo hi aterra un dels grups insígnia de la new wave vuitantera. Els francesos Indochine es van formar a principis dels anys 80, i amb 12 discos publicats i més de 10 milions d'àlbums venuts, la banda liderada per Nicola Sirkis passa per Barcelona en aquesta gira íntima per defensar el seu últim àlbum, 'Black city parade' (2013). Durant els anys 90 els mitjans de comunicació van perdre interès per aquest grup, però Indochine va fer renéixer el seu èxit a la primera dècada del segle XXI, especialment a partir de la publicació de ‘Paradize’ (2002) i el seu single ‘J'ai demandé à la Lune’. 04/04. Apolo, Nou de la Rambla 113, Barcelona. 21:00h. 25€

 THE TWILIGHT SAD

Després d’uns dies buits pel que fa a propostes musicals no teniu cap excusa per no haver carregat les piles i apuntar-vos a la traca final que us proposem. Desde Glasgow arriben The Twilight Sad per muntar-ne una de grossa al BeCool. Aquesta banda que pot presumir d'un so que ha anat creixent en cadascun dels seus discos i que es nodreix d'una gran base: indie, rock, post punk, industrial, electrònica... Enmig d'aquesta gran barreja d'influències, neix el seu quart disc, 'Nobody wants to be here and nobody wants to leave' (2014), un àlbum que beu d'aquesta àmplia base sonora i del que podrem gaudir en directe a la millor sala de la zona alta. 13/04. BeCool, Plaça Joan Llongueras 5, Barcelona. 21:30h. 14€ (consumició inclosa)

 THE JAYHAWKS

El Guitar BCN 2015 no deixa de sorprendre’ns, ara donant-nos la oportunitat de gaudir del directe dels pioners del so americana The Jayhawks. La trilogia formada per 'Sound of lies' (1997), 'Smile' (2000) i 'Rainy day music' (2003) constitueix l’etapa més inspirada de la història més recent del de Minneapolis, exponents del vessant més càlid i lluminós del country-rock. Meravelloses i inoblidables melodies i harmonies de pop tarantinesc, sempre respectuós amb les arrels nord-americanes del grup però també amb la mirada posada un pas més enllà.

Per celebrar la reedició d’aquesta tríada de discos ja clàssics i atemporals, Gary Louris, Marc Perlman, Tim O'Reagan, Karen Grotberg i Kraig Johnson -és a dir, el line-up de 1997- s’han posat en marxa per oferir una d’aquelles gires que tenen tota la pinta d’esdevenir memorables. 14/04. Barts. Paral·lel 62, Barcelona. 21:00h. 22€ 

JAVIERA MENA 

I esperem que encara us quedin forces perquè acomiadem les recomanacions d’aquesta primera quinzena d’abril amb el concert que Javiera Mena oferirà al Music Hall. Abanderada del que es va anomenar nova onada xilena, Mena és tota una diva. En els seus xous llueix estilismes d'estrella del pop i s'entrega a la col·lecció de hits de pop sintètic infecciós que ha anat publicant des que va debutar amb 'Esquemas juveniles' (2006) i, sobretot, amb 'Mena' (2010), el treball que la va catapultar.

Després de visitar el BAM 2014 quan encara no havia publicat el seu tercer àlbum, 'Otra era' (2014), porta per fi a la ciutat la seva #OtraEraTour per presentar el disc com Déu mana. Una posada en escena futurista plena de raigs làser, llums estroboscòpiques i més temes trenca-pistes que mai. 15/04. Music Hall. Rambla de Catalunya 2, Barcelona. 20:30h. 15€

Photo credit: laurent.breillat / Foter / CC BY-NC-ND