Estacions d'esquí a prop de Barcelona

Estacions d'esquí a prop de Barcelona

T'has decidit per passar la temporada nadalenca o els primers mesos de l'any entre els carrers de la ciutat comtal? Si estàs per Barcelona, ​​potser et cridi l'atenció la seva oferta d'hivern, però t'has plantejat calçar-te els esquís i fer un baptisme de neu al Pirineu català? O potser ja ets tot un esportista d'hivern amb ganes d'esprémer al màxim aquests dies de muntanya que et planteges compaginar amb unes nits cosmopolites a la capital catalana, no? Doncs Barcelona té tot el que necessites! T'ho expliquem a continuació.

On són les estacions d'esquí a prop de Barcelona?

Tots els complexos i estacions d'esquí destinades als esports d'hivern es troben a la Catalunya més propera als Pirineus; per aquesta raó, Barcelona i la resta de províncies catalanes mantenen un gran esforç en infraestructura per mantenir ben connectades les onze estacions amb què compta la comunitat autònoma.

Estacions d'esquí a prop de Barcelona i Girona

La més coneguda de totes elles és Baqueira-Beret-Bonaigua, a la Vall d'Aran, on trobem gairebé 146 quilòmetres de pistes trepitjades a poca distància de la seva capital: Vielha. Per arribar a les pistes i el complex hoteler, podem fer-ho en cotxe, tren i autobús en un viatge d'entre tres i cinc hores. A nivell professional, Baqueira és la millor pista espanyola, rivalitzant amb alguns dels grans complexos francesos, però també esperen espais de menor desnivell i dificultat per iniciar entre grandíssims professionals dels esports d'hivern. Per contra, la més accessible tant per ubicació com per dificultat segueix sent La Molina, als peus de Puigcerdà, a uns 160 quilòmetres de la capital, i amb serveis constants d'autobús i trens d'alta velocitat; àmplia, acollidora i molt propera a La Masella, que al costat de l'estació veïna organitza festes, competicions, turisme, art romànic i gòtic i moltes poblacions properes on practicar un altre tipus de turisme durant un parell de dies.  

Boi Taüll i Espot Esquí, relativament properes a Baqueira, són bones opcions entre la típica vegetació mediterrània de muntanya (pins, faigs, avets...), el relleu les fa perfectes per a esquiadors de nivell més avançat; a més, combinen tot tipus d'esports com hípica, ràfting, parapent, i també sales de futbol, ​​voleibol i espais per gaudir d'una sessió de golf. Això no t'ho esperaves, eh? També podem tenir presents altres estacions més modestes, com Port de Compte, Rasos de Peguera, Tavascan o Vallter 2000, entre d'altres, perfectes si volem gaudir d'un dels nostres esports favorits per unes hores o un parell de dies, però no cremar una setmana sencera (la seva extensió varia entre els 20 i els 5 km de pistes esquiables). Com pots veure, el Pirineu català poc ha d'envejar al francès per a l'esquiador que es vol iniciar o té un nivell mitjà i fins i tot avançat i professional, combinant amb l'oferta molts altres incentius que ens ofereixen les estacions d'esquí a prop de Barcelona. Gaudir de la "neu" a Barcelona és possible.

L'Alberg Pere Tarrés està molt ben comunicat amb l'estació de tren i autobusos de Sants i compta amb pàrquing propi. El millor allotjament per gaudir de les estacions d'esquí a prop de Barcelona.    

Photo credit: acebal / Foter.com / CC BY