Espectacle de llum, so i aigua a la font màgica de Montjuïc

Espectacle de llum, so i aigua a la font màgica de Montjuïc

Una de les grans protagonistes de la vida de carrer de la qual tant s'enorgulleix Barcelona és la Font Màgica de Montjuïc, un dels conjunts més espectaculars que podem trobar a la ciutat que uneixen llum, so i aigua en un espectacle difícil d'emular.  

Font Màgica de Montjuïc, un espectacle per als sentits

La Font Màgica de Montjuïc va ser construïda per a l'Exposició Universal de 1929 per un jove Carles Buïgas, un enginyer de formació autodidacta que va llegar obres d'aigua i llum que es poden visitar, encara avui, al Palau Reial de Pedralbes; però, va ser la Font Màgica de Montjuïc, qui amb el seu ball de llum i color a través de l'aigua, enamoraria als visitants entre cascades i estanys amb motiu de l'EXPO.

D'alguna manera, la font va destruir amb el seu nou espectacle de luminotècnia les quatre columnes de Josep Puig i Cadafalch, encara que seria la dictadura de Primo de Rivera qui realment ho fes: la Font Màgica va fer que els ciutadans de Barcelona oblidessin un dels símbols més poderosos del catalanisme (simbolitzaven les quatre barres de la senyera) que es va reconstruir l'any 2010. L'espectacle actual es pot gaudir des dels anys vuitanta, moment en el qual es va incorporar la música a l'aigua i a la llum. Restaurada completament per als Jocs Olímpics de 1992 (qui no recorda l'enregistrament de Montserrat Caballé i Freddy Mercury davant de la Font Màgica de Montjuïc?) , acabaria de consolidar-se com una atracció bàsica de la ciutat després dels MTV Europe Music Awards 2002.

A l'hivern, els espectacles es limiten a divendres i dissabtes de les 19:00 a les 21:00, amb inici de les coreografies a les 19:00, 19:30, 20:00 i 20:30; obsequiant també amb concerts de jazz amb motiu del 47 Voll-Damm Festival que homenatja grans figures com Sinatra, Edith Piaf o Billie Holliday. Per Nadal, com cada any, els espectacles també es multipliquen entre nadales, el 25 i el 26 (Nadal i Sant Esteve) i com a escenari de les campanades de Cap d'Any. 

A partir del 27 de març es dóna per acabat l'horari d'hivern, tornant a final de mes -31 de març- a les coreografies de dijous, divendres, dissabte i diumenge de 21:00 a 23:00 amb inici de les coreografies cada mitja hora fins al 25 d'octubre. Com veus, visitar la Font Màgica de Montjuïc és un must si passes per Barcelona, ​​on trobaràs un espectacle de luminotècnia i fins i tot pirotècnia màgic on música, llum i so es fonen en un ball únic. Per acabar, et confiem el secret més preuat del seu creador, Buïgas: el principi de la reflexió total, que és la forma com l'aigua guia la llum d'una manera molt semblant a com ho fa el vidre, i que ens ofereix aquestes imatges espectaculars de les que gaudir sota les escales del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). I saps una cosa curiosa? És el mateix procés que es va utilitzar per a la fibra òptica!