Esglésies històriques de Barcelona

Esglésies històriques de Barcelona

Barcelona és una de les ciutats més antigues d'Espanya. Encara que els seus orígens són confusos, hi ha indicis que indiquen que la seva història es remunta a 4000 anys enrere, a finals del neolític i principis del calcolític (2000-1500 aC). Tot i que van passar poblats ibers, grecs i cartaginesos per la ciutat, no va ser fins a finals del segle 1 aC, que es va fundar oficialment Barcelona sota el nom de Lulia Augusta Faventina Paterna Barcino, amb l'ocupació dels romans. Al llarg dels anys, Barcelona ha patit les conquestes dels regnes més imparables de la història, els visigots, musulmans, els carolingis, etc., i ha anat superant cadascuna de les adversitats amb les quals ha hagut de lluitar fins a convertir-se en la ciutat cosmopolita que avui coneixem. Ha viscut tots i cadascun dels estils de l'art i l'arquitectura, des del romà fins al contemporani, passant pel romanticisme, realisme, impressionisme, gòtic, barroc i modernisme, entre altres, els quals es veuen reflectits, sobretot, en les esglésies, monestirs i temples. Durant segles l'Església ha dominat les ciutats, apoderant-se de la fe dels ciutadans i proclamant les seves creences. Per això, la millor manera de conèixer la història d'una ciutat és visitant els seus edificis eclesiàstics. Si decideixes viatjar a Barcelona, conèixer les seves esglésies històriques és una activitat pràcticament obligada que no et pots perdre si vols descobrir els orígens de la ciutat. A continuació, et mostrem una llista de les més populars:

  • La Sagrada Família. Obra més important de l'arquitecte modernista Antoni Gaudí, la Sagrada Família és el símbol de Barcelona per excel·lència. Les obres del Temple Expiatori de la Sagrada Família van començar l'any 1882 i encara avui continuen.
  • Basílica de Santa Maria del Mar. Santa Maria del Mar és, sens dubte, el millor exemple del gòtic català. Construïda en tan sols 55 anys, compta amb tres espais impregnats de bellesa, espectacularitat i, sobretot, grandesa.
  • Catedral de Barcelona. La Catedral de Santa Eulàlia, més coneguda com Catedral de Barcelona, és d'estil gòtic i representa la imatge del barri on s'ubica, al Barri Gòtic, a més de la seu de l'Arquebisbe de Barcelona. La catedral està formada pel temple i el claustre, els quals compten amb tot luxe de detalls gòtics, com els arcs ogivals i la volta de creueria.
  • Església de Sant Felip Neri. D'estil barroc, l'església de Sant Felip Neri amaga un dels successos més tràgics que ha viscut Barcelona, ​​els bombardejos de 1938 durant la Guerra Civil Espanyola. Encara avui s'observen restes de metralla en la seva façana.
  • Altres. A més de les anteriors, Barcelona compta amb moltes més esglésies històriques, entre les quals destaquen la Basílica de Santa Maria del Pi, Basílica de la Mercè i el Monestir de Santa Maria de Pedralbes.

Autor foto portada: Patrimoni. Generalitat de Catalunya. / photo on flickr