Escapa't a Palamós

Escapa't a Palamós

Avui et descobrim un tresor que trobaràs molt més a prop, en realitat, del que imagines, està en ple cor de la Costa Brava. Sí, et parlem de Palamós.

Et descobrim una ciutat de somni i quines activitats pots fer en aquests dies estiuencs en els que l'únic que ve de gust és gaudir del sol i dels moments de descans, oi?

Començarem describint-te Palamós perquè el coneguis millor. Està situat en una badia immensa del litoral de la província de Girona. El seu contorn costaner és peculiar ja que està format per platges paradisíaques d'una aigua transparent en un entorn natural d'una bellesa inigualable. El mar és la raó de ser del lloc, perquè el mar sempre és una meravella, però aquí és més que això, és una forma de vida. Podràs trobar cales verges envoltades de roques, fons marins misteriosos... llocs en què aïllar-te de l'estrès i del ritme vertiginós de qualsevol altra ciutat.

Palamós és una ciutat pesquera d'extensa tradició marítima, de manera que la pesca és la seva primera activitat econòmica. Així, et recomanem visitar el Museu de la Pesca per conèixer la vida i la història dels mariners de la zona. Si viure l'activitat incessant del port t'omplirà de dinamisme, imagina't veure posar-se el sol entre els vaixells que dormen als teus peus... Ah, ja que estàs al port, aprofita per participar en alguna de les iniciatives gastronòmiques que s'organitzen a l'Espai del Peix.

Una altra cosa que has de fer en la teva escapada a Palamós és provar la famosa Gamba de Palamós. El seu vermell intens estem segurs que convencerà el teu exigent paladar. Acompanya la gamba d'altres productes de la zona com els calamars, sèpies... que pots prendre amb la teva parella, família o amics en un dels xiringuitos del passeig marítim acompanyats d'un bon vi de l'Empordà.

Si el que t'agrada és caminar, descobreix part del patrimoni municipal recorrent el camí de ronda o explorant la vall de Bell-lloc. El famós camí de ronda recorre el litoral i uneix totes les platges i cales, així podràs gaudir d'un paisatge veritablement de pel·lícula. Si t'agrada el món del vi, la finca Bell-lloc t'ajudarà a aturar el temps. És un celler en què pots participar en un tast o prendre un gran esmorzar amb productes ecològics.

Si ets amant de l'esport, imagina't quina meravella, ja que a l'estiu s'organitzen reconegudes competicions internacionals esportives, o si t'agrada el futbol no oblidis on ets, i és que un dels equips més antics d'Espanya és el club de futbol Palamós.

Sí, una escapada a Palamós és una forma d'allunyar-se de la rutina i d'agafar forces per viure el dia a dia. Visita'l!

Photo credit: Asier Sarasua | bcnbelu84 | Jos Dielis