Escapada al Parc Natural del Montseny

Escapada al Parc Natural del Montseny

Declarat Parc Natural i Reserva de la Biosfera per la UNESCO l'any 1978, el Parc Natural del Montseny és un dels grans grups de muntanyes de major extensió al prelitoral català entre les comarques d'Osona, Vallès Oriental i la Selva (Girona). La seva proximitat a la capital i la possibilitat de gaudir de tres biomes diferents (mediterrani, eurosiberià i boreoalpí) en un espai de 30.120 hectàrees el converteixen en un dels punts de major interès per als aficionats a la natura.

Parc Natural del Montseny: Paradís natural

La popularitat del Parc Natural del Montseny es comprèn pels escassos 50 quilòmetres que separen Barcelona amb el massís i el gran nombre de rutes de senderisme que s'obren entre els seus tres principals pics: el Turó de l'Home (1706 m), Les Agudes (1703 m) i el Matagalls (1694 m). Els recorreguts estan ben senyalitzats i permeten des de breus excursions de trenta minuts o un parell d'hores a través d'una ruta circular fins a llargues caminades de 50 o 60 quilòmetres, per les quals conèixer les diferents cares de les muntanyes o els municipis propers.  

Molts dels visitants de Barcelona no dubten a passar un dia entre els paisatges mediterranis i centreeuropeus que ofereix el Parc Natural del Montseny, en un espai que es compon de rius, prats i una alta visibilitat que també ens permet gaudir de la característica fauna de Catalunya, on podrem trobar més de dues-centes espècies d'animals entre les que destaquen guineus, llebres, senglars o genetes, així com aus, peixos i rèptils.

La pàgina de la Xarxa de Parcs Naturals de Catalunya és una bona eina en la qual podem trobar molts dels plans suggerits per la Diputació de Barcelona, ​​on informar-nos d'activitats, itineraris, exposicions o restaurants i allotjament per a un cap de setmana replet d'activitats, salut i natura. Entre aquests, destaquen alguns dels recorreguts més famosos com el de Sant Marçal al Matagalls amb un gran desnivell a cobrir, així com aquells que connecten el Turó de l'Home amb les Agudes, l'Empedrat del Morou, i molts altres.  

Així mateix, més enllà dels recorreguts a peu podem connectar molts dels punts de major interès amb l'ajuda del cotxe o mitjançant excursions amb què aprofitar les àrees d'acampada, els museus i equipaments culturals i mediambientals i la principal oficina del parc situada a la Carretera 5119 (km. 2,5) del municipi de Mosqueroles.

El Montseny és un dels dotze espais naturals més importants de Barcelona i un dels punts de major interès que podrem visitar visquem a la ciutat o estiguem de visita per uns dies; la seva accessibilitat, la seva varietat de flora i de fauna i l'enorme importància que desprenen les diferents comunitats vegetals que es donen cita, el converteixen en una de les visites estrella per a qualsevol a qui li agradi endinsar-se en la natura i perdre-s'hi per unes hores. Escapar-se de Barcelona i descobrir un paradís natural ple de tranquil·litat és possible al Parc Natural del Montseny. Allotja't a l'Alberg Pere Tarrés i descobreix el millor hostel de Barcelona. Viu la tranquil·litat i l'assossec de la natura!  

Photo credit: Perrimoon via Foter.com / CC BY