Escapada a Tarragona

Escapada a Tarragona

Tarragona és una ciutat de contrastos: el seu contacte constant amb el mar l'ha forjat com una ciutat oberta al món, que rep el visitant amb els braços oberts i que s'acomiada amb la certesa que aquell que la visita tornarà abans o després.

La seva tradició pesquera s'obre pas en cada racó i pots degustar-la a cada restaurant, perquè la gastronomia és un dels punts forts de la ciutat. A més, una escapada ha de comptar amb una visita a les seves platges: és igual si et decantes pels increïbles arenals de Platja llarga, la tranquil·litat rocosa de la Mora o la naturalesa salvatge de Mont-roig. ¡Qualsevol d'elles et captivarà!  

I també hi ha espai per a la música i l'art: els tres mesos d'estiu es converteixen en un escenari constant de concerts, festes populars, exposicions i conferències per a tots els gustos. Segur que trobes més d'un esdeveniment que t'interessi! Però, a més, Tarragona és història: no coneixes, encara, la Tarragona romana?

Escapada a la Tarragona romana: un passat que cobra vida

Tarraco era el nom que rebia en època romana, i encara avui pots apreciar moltíssims vestigis de la que va ser una de les ciutats més enlluernadores de l'Imperi: no en va va ser la capital de la província Tarraconense, que ocupava pràcticament dos terços de la península Ibèrica.

El circ

Un dels millors conservats de tot l'Imperi, encara avui resulta fàcil imaginar-se les quadrigues lliscant a tota velocitat. Es conserven les grades i part de la façana.

Les muralles

Les muralles de Tàrraco s'estenen durant gairebé 1 quilòmetre al passeig Arqueològic, juntament amb parts de la muralla medieval de la ciutat, envoltant el que fos, en el seu dia, la ciutat intramurs, és a dir, el que avui és el casc antic.

L'amfiteatre

Construït en el s. II d. C., era on lluitaven els gladiadors, entre molts altres espectacles. Encara pots gaudir de la graderia i de les seves increïbles vistes sobre el mar Mediterrani.

El Fòrum provincial

Era aquí on es prenien totes les decisions que concernien a la província sencera i, per tant, la seva grandària era descomunal: més de 17 hectàrees en què es concentraven edificis religiosos, administratius i culturals.

La necròpolis paleocristiana

Aquest cementiri és el més important de tot el sector occidental de la Mediterrània, i va estar en ús des del s. III fins al s. V. Sense cap dubte, visitar-lo és realment impressionant.

El Fòrum local

Situat a prop de l'actual mercat, aquí és on es concentrava la vida pública de la ciutat: es conserva part d'un carrer pavimentat, columnes, restes de la basílica i de les botigues que s'instal·laven en els pòrtics de la plaça. A més, cada mes de maig Tàrraco reviu gràcies al festival Tarraco viva, que se celebra durant 10 dies i permet que la ciutat s'ompli de recreacions històriques, artesania, gastronomia romana i, fins i tot, vi elaborat segons la tradició imperial. Anima't a viure la història de Roma com no ho havies fet mai amb aquesta escapada a Tarragona!     

Photo credit: SBA73 / Foter / CC BY-SA