Escapada a Lleida

Escapada a Lleida

A poc més d'una hora de la capital, Lleida es desperta com una destinació diferent de la Catalunya més desconeguda. Més enllà del modernisme, les aglomeracions, el Bicing com a forma d'anar de dalt cap a baix, i el "fer" un cafè a mitja tarda, hi ha un món fora, i Lleida és un gran exponent de tot allò que ens podem perdre per prescindir de quaranta-vuit hores d'aventures. Així que la propera vegada que et decideixis a viatjar a la ciutat, planteja't escapar per un parell de dies dels "pixapins" i els "camacos", perquè Barcelona està genial, i per això et seguirà esperant quan tornis amb un somriure d'orella a orella d'altres zones de Catalunya.  

48 hores d'escapada a Lleida

Per als aficionats a la història, la ciutat de Lleida es remunta al segle VI a. C., on els ilergetes van estar aliats amb Cartago i van dominar la regió fins a la derrota d'Asdrúbal; romanitzada més tard, i en mans de visigots i musulmans en els següents segles de la mateixa manera que la resta dels territoris.

Una visita actual ha de començar per obligació al casc antic, on la Seu Vella, símbol de la ciutat, es presenta com una construcció realitzada durant gran part del segle XIII, oferint un romànic tardà amb alguns elements gòtics; destaca el claustre que també fa funcions de mirador. En la nostra visita també tindrem la possibilitat de gaudir de l'arquitectura de la zona, on el Pont Vell en honor a Indibil i Mandoni, símbols de la ciutat de Lleida, les portes romàniques, la parròquia de Sant Llorenç o el Parc dels Camps Elisis a altra banda del Segre constitueixen alguns dels grans incentius d'un passeig per la capital de la província.  

També la Catedral de Lleida, el Castell del Rei o de la Suda, al Teatre de la Llotja, al Museu d'Art Jaume Morera i fins i tot algunes mostres de modernisme que poden apreciar-se entre els carrers són opcions més que interessants a través de les quals resseguir el passat de la ciutat. No obstant això, són els voltants de Lleida aquells que cridaran l'atenció als més excursionistes i aventurers, amb propostes de primer nivell com la zona d'Alfés, on podem trobar fins i tot pintures prehistòriques a l'Abric d'Alfés, així com zones del Pirineu català com la Presa de Cavallers o la zona de la Vall d'Aran.  

Més accessible encara hi ha el Parc Natural del Montsec, a la serra catalanoaragonesa, el Castell del Gardeny —construït pels templers al segle XII, va allotjar a Jacques de Molay, últim gran mestre de l'Ordre del Temple— o els dòlmens de Castelbó són només algunes de les grans històries que amaga el trajecte d'una mica més de cent quilòmetres que separa la capital d'altres grans històries i vivències que podem degustar en altres zones properes. Una experiència que no tots s'atreveixen a viure, però que no hi ha persona que no la recomani; Atreveix-te a viure uns dies diferents resseguint el passat i el present de Catalunya! L'Alberg Pere Tarres és l'alberg de Barcelona perfecte per a la teva estada a la ciutat. T'esperem!  

Photo credit: Marc Herrero / Foter / CC BY-ND