Escapada a Camprodon

Escapada a Camprodon

És comú i recomanable realitzar escapades per desconnectar de la rutina del dia a dia. Descobrir nous llocs i gaudir dels seus encants. En aquestes línies et proposem una escapada a Camprodon, un paradís a 120 quilòmetres de Barcelona, ​​pertanyent a Girona.

Escapada a Camprodon

Està situat a la comarca del Ripollès, a la província catalana de Girona. Posseeix una tradició turística arrelada en el senderisme i el turisme rural. El travessen dos rius, perfectes per remullar-se a l'estiu. Mentrestant, a l'hivern les grans nevades el converteixen en el lloc perfecte per practicar esports com l'esquí.  

Què veure a Camprodon

Es tracta d'una regió molt rica pel que fa a patrimoni, ja que la fundació data del segle XII. Entre els llocs més emblemàtics trobaràs el Monestir de Sant Pere. Construït aquest a mitjan segle X per Wilfred II de Besalú, per mandat de l'ordre benedictina. L'estil arquitectònic és romànic de creu llatina, amb cimbori octogonal subjectant el campanar, i un absis central. La combinació és sorprenent. El Pont Nou data sobre el segle XII, construït per traspassar el riu Ter. Va patir algunes modificacions en els segles XVI i XVII, creuar per ell et traslladarà a l'època clàssica. Un altre lloc és l'Església de Santa Maria, que encara que va ser construïda en estil romànic, presenta modificacions gòtiques en els arcs de la nau central, i una capella annexa en estil barroc.  

El passeig de la Font Nova i el passeig Maristany discorren pels eixos centrals dels primers habitatges dels burgesos que estiuejaven al lloc a finals del segle XIX i principis del segle XX. A més, està considerat un dels passejos més bonics de tota la comunitat catalana, no t'ho pots perdre. Així mateix, quan caminis pels seus carrers no oblidis apreciar les seves meravelloses fonts, que van ser dissenyades per aportar frescor als estius.  

Què fer a Camprodon

Es tracta del lloc perfecte per fer rutes de senderisme de muntanya i practicar esports hivernals. Així doncs, també és un lloc ideal perquè puguis relaxar-te i recuperar les forces perdudes en el dia a dia. Els llocs veïns també són sorprenents.

Pots visitar els pobles de Beget, Setcases, o Rocabruna. Són senzillament bells i evoquen a una època passada on preval la tranquil·litat i l'assossec. A més, a prop de Camprodon es troba Campdevànol, considerat un dels llocs més increïbles de Catalunya amb la coneguda Ruta dels 7 Gorgs.  

Com arribar a Camprodon des de Barcelona

Camprodon es troba a 131 quilòmetres de Barcelona cap al nord, cap a la frontera amb França. Si vas amb cotxe, partint de la Portal de l'Àngel, hauràs de prendre direcció cap a la sortida AP7 a Girona i França, i incorporar-te a la C-33 pel carril esquerre. Prendre la sortida 2 cap a C-17 a uns 5 quilòmetres i situar-te en el carril dret fins a la sortida N260. Finalment pren la sortida C38 i a la rotonda pren la quarta sortida direcció Ronda Mas Ventós fins que arribis a Camprodon. Si vas en transport públic, tens l'opció d'anar amb tren amb la línia R3 direcció Puigcerdà fins a Ripoll i continuar per carretera els 25 quilòmetres restants, o anar amb autobús directe amb la companyia Teisa. Gaudir de la natura en plena serralada pirinenca és un dels privilegis que ofereix Camprodon, a més del seu patrimoni, gastronomia i l'amabilitat dels seus habitants. Un lloc de conte on gaudir d'un merescut descans.