Escapada a Andorra

Escapada a Andorra

Un dels paradisos més amagats i recòndits d'Europa es troba entre Espanya i França, en una petita regió, però molt rica per la seva qualitat turística, per l'entorn hivernal i per les seves pistes d'esquí. I és que les possibilitats a Andorra són infinites per viatjar, ja sigui amb amics, en parella o fins i tot sol.  

Què visitar a Andorra

Es tracta d'un dels principals entorns del món per a la pràctica de l'esquí, en les localitats d'Andorra la Vella, capital del país, així com al Pas de la Casa. Un lloc en el qual les estacions compten amb gran prestigi i són visitades cada any per milions de persones que passen per la regió. Això sí, encara que sembli que es tracta d'un lloc recòndit, no és gens complicat planejar una escapada a Andorra durant la temporada d'esquí, que s'estén des de desembre a abril.

I és que és possible accedir per carretera des de diversos punts d'Espanya i França, i hi ha nombroses possibilitats de gaudi en el lloc, com balnearis i un passeig pel casc històric de la capital del país. A més, per als més petits hi ha el Tobotronc, el tobogan alpí més llarg del món, amb cinc quilòmetres de longitud. També és possible dur a terme activitats de senderisme, sempre que les condicions del clima t'ho permetin a la Vall de Madriu, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.  

A la capital del país hi ha nombrosos atractius històrics, com la Catedral, el Pont de la Margineda, l'Església de Sant Esteve, la plaça Guillemó i el Museu del Tabac, ubicat a Sant Julià de Lòria. Això sí, no convé que oblidis que tot i que es tracta d'un país petit, també hi ha localitats pintoresques que també val la pena visitar. És el cas de Fontaneda, Bixessarri o Caldea, a on es troba un dels millors balnearis d'Europa. A més, és imprescindible la visita a Grandvalira, on hi ha una important estació d'esquí i el camp de gold més alt d'Europa, envoltat de grans muntanyes en una espectacular vall.  

Com arribar a Andorra des de Barcelona

Si bé és cert que Andorra no compta amb un aeroport accessible per als ciutadans, es tracta d'un lloc perfectament comunicat per carretera des de diferents punts d'Espanya. En el cas del transport públic, hi ha busos directes a diari que comuniquen Barcelona amb la capital del país.  

A més, durant l'època d'esquí són milers els desplaçaments que es produeixen diàriament, de manera que tampoc suposa un problema que t'uneixis a algun company per viatjar amb ell en cotxe. Això és degut al fet que el país tampoc compta amb tants accessos, de manera que el temps d'arribada no es demora massa. Des de França també hi ha diferents rutes directes des de Pau, Lourdes i Toulousse, en transport públic; així com en cotxe a través de diferents autovies. Es tracta d'un país amb un clima molt fred a l'hivern, per la qual cosa convé que portis la roba adequada.