Entrevista amb la Silvia del bloc "La Trotamundos"

Entrevista amb la Silvia del bloc "La Trotamundos"

Silvia Lucero és una periodista mexicana que ha creat el seu propi bloc viatger, La Trotamundos, juntament amb Patrick Mreyen, fotògraf, company d'aventures i marit. Tal és la seva passió pels viatges que s'han embarcat en la creació d'una empresa que s'encarrega d'ajudar a ciutats amb potencial de creixement a desenvolupar-se a nivell internacional. Descobreix més sobre la Silvia i el Patrick en aquesta interessantíssima entrevista!

Com sorgeix la idea de crear "La trotamundos"?

Per les meves dues passions: viatjar i escriure. He tingut la sort de viatjar molt i de viure en diferents ciutats del món. El 2009 el meu marit i jo vam renunciar als nostres treballs a Nova York i ens vam mudar 6 mesos a Buenos Aires i d'aquí vam aprofitar per viatjar per Sud-amèrica. Aquí es va començar a cuinar la idea de crear un bloc de viatges. Però no va ser fins que em vaig mudar a Espanya el 2010, que em vaig posar a treballar en aquest projecte de La Trotamundos i cada dia em vaig anar enamorant més d'ell. Necessitava compartir totes les experiències que anava vivint pel món. Després em van començar a consultar lectors perquè els ajudés amb recomanacions de viatges, sobretot a Nova York.

Consideres que ser viatgera és una forma de vida?

Sí, però ha de apassionar-te perquè també implica fer molts sacrificis. Has de trobar la manera de generar ingressos i alhora tenir temps per poder seguir viatjant.

El teu proper viatge é ...

Recórrer a motorhome diversos estats del centre i nord d'Estats Units.

Un tòpic: Quina és la teva anècdota més divertida?

Córrer geishes i maikos al districte de Gion. Jo volia veure-les de prop però elles caminen súper ràpid, molt discretes, no somriuen ni et miren als ulls, al principi li vaig dir al meu marit que calia respectar i fer fotos de manera prudent. Quan que vaig veure la primera, s'em van oblidar totes les meves advertències i vaig sortir corrent darrere seu per fotografiar-la. Conforme anava avançant la nit en vèiem sortir més d'edificis de pisos i cases de te, ja en aquest punt se m'havia oblidat la vergonya i el respecte, gairebé em pujava amb elles al taxi per poder tenir fotos boniques.

Quin és el pitjor lloc on has dormit?

Quan estava viatjant per Uyuni a Bolívia, ens vam quedar una nit en un hostal al costat de la Laguna Colorada, el paisatge era preciós, però aquí vaig passar la nit més freda de la meva vida. A la nit no hi havia llum ni aigua, la temperatura va baixar fins a -15 º C. Recordo que vaig dormir vestida amb jaqueta, guants, barret, amb tot a sobre i per anar al bany era tota una aventura. A més estàvem com a 5,000 metres d'altura.

Quins llocs t'han marcat més i quins recomanaries als intrèpids viatgers?

Florència és la ciutat que més m'ha marcat, després d'acabar la universitat vaig viure tres mesos aquí per estudiar un curs d'italià. Conèixer bé aquesta ciutat meravellosa, la seva gent, la seva cultura, em va inspirar per seguir viatjant i prendre decisions que en aquest moment van canviar el rumb de la meva vida. Bolívia també em va marcar perquè és un país ple de contrastos, jo realment vaig patir amb l'altura i el transport sobretot d'Uyuni a La Paz i creuar de Bolívia al Perú, ha estat un dels viatges més pesats que he fet, però quan veus la bellesa dels seus paisatges, qualsevol dificultat queda enrere, simplement com a part de l'aventura. Definitivament recomano viatjar a aquest país és preciós. bolivia Uyuni És molt complicat recomanar només alguns llocs, perquè crec que tots els països tenen alguna cosa espectacular que oferir. Els recomanaria Mèxic, perquè el meu país és bonic i molt divers, trobaran platges paradisíaques, zones arqueològiques, gran riquesa gastronòmica i cultural. Austràlia és un dels més bonics que he visitat, els aconsello tenir prou temps per viatjar per carretera i diners perquè és ben car. Japó és impressionant, sobretot Kyoto. Croàcia amb les seves platges precioses d'aigua cristal·lina i els Estats Units, un país que té llocs bonics, però al que molts es neguen a visitar pels estereotips i perquè tendeixen a generalitzar. I per descomptat Espanya, que gràcies a la varietat i bellesa de totes les seves províncies, la seva història, la seva cultura, la seva gastronomia, em va inspirar a crear una empresa dedicada al turisme.

Al bloc hem vist que vas visitar Barcelona. Què et va semblar?

M'encanta Barcelona, crec que és una de les ciutats més boniques d'Europa. Al principi la nostra idea era viure aquí, però al final vam acabar a Màlaga. És una ciutat molt chic, molt bohèmia i a més amb mar, què més pots demanar?

Quin lloc de Barcelona és el teu favorit?

El Born, pots perdre't hores pels seus carrers, ficar-te a les seves boutiques, als seus bars, xampanyeries i restaurants, a la imponent església de Santa Maria del Mar, al senyorial Carrer Montcada i així podria seguir...

 Com definiries Barcelona en una frase?

Una ciutat màgica.

Què és el que més valores a l'hora de fer una recomanació?

Procuro incloure consells per visitar llocs més "locals" no tan turístics, sobretot per a restaurants i bars.

Què se't fa imprescindible de portar a la teva maleta?

Un bon llibre i un bon mòbil on tinguis la teva música, càmera, apps d'ajuda per a viatgers, etc. Sabates còmodes per caminar tant com puguis, ja que és la millor manera de conèixer una ciutat. Segueix els seus viatges per Internet a: http://www.latrotamundos.com/ https://www.facebook.com/latrotamundosblog http://www.pinterest.com/latrotamundos/ http://instagram.com/latrotamundos