Entrevista als creadors del blogdebarcelona.com

Entrevista als creadors del blogdebarcelona.com

Meritxell Beltrán i Alex Llamas són els creadors del BlogdeBarcelona.com. La Meritxell és addicta a viatjar, no ha desfet la maleta encara i ja està planejat el següent destí. L'Àlex aprèn xinès i sap fer algun plat de cuina tailandesa. De Barcelona, oficinistes de professió, comparteixen el mateix propòsit: gaudir de la ciutat cada dia com si visquessin en unes vacances eternes! Parlem amb ells perquè ens parlin d'aquest Blog, altament recomanable per als que vulguin treure tot el joc a aquesta ciutat que no dorm.

Quan va començar el projecte del Blog de Barcelona?

Al gener de 2013 amb un domini i un hosting comprat per un any i una llarga llista de fotos i experiències en la memòria dels nostres telèfons mòbils.

Per què se us va ocórrer la idea de fer aquest Blog?

Tots dos som molt viatgers (passem una mica més d'un mes a l'any fora d'Europa) i estimem la nostra ciutat a la vegada, la gaudim cada dia com si estiguéssim de vacances. Publiquem en diverses comunitats i xarxes socials sobre les nostres vivències, i no volíem deixar de banda les relacionades amb Barcelona encara que fossin tan curtes com un passeig, una copa, un sopar o unes compres. A més, sortim sovint durant la setmana, nosaltres dos, amb i sense les nostres parelles i pensem que molt del que vivim val la pena compartir-ho i no deixar-ho guardat en un editor de fotos i bloc de notes.

Quina creieu que és la "secció estrella" del vostre Bloc?

La categoria estrella és, sens dubte, la relacionada amb els restaurants. Podríem afirmar que ara per ara el 75% del contingut que inunda el bloc, la nostra comunitat de Facebook i altres xarxes socials és el relacionat amb el menjar. De bon menjar i de bon beure, però de manera continuada, així som. Mengem i sopem poc a casa, de fet la Meritxell està pensant en tirar a baix la paret de la cuina i ampliar l'armari.

Què és el millor de la "vida del blogger"?

El millor és veure com les teves experiències, el teu text i les teves fotos arriben a persones que realment necessiten un consell. Hi ha gent molt agraïda en les respostes que oferim per correu electrònic i Facebook pel que fa a recomanacions. Hi ha èpoques de l'any, com Sant Valentí o Sant Jordi, en les què tothom desitja una recomanació per sortir a sopar. Com a anècdota hi ha el cas d'una mare que cada setmana surt a menjar amb el seu fill a un lloc diferent del nostre blog.

Proveu, sempre, tots els restaurants, bars, pastisseries, etc. que recomaneu en els posts?

Sempre. Si no ho provem, no postegem (rodolí!). Per aquesta raó, demanem disculpes si algunes de les nostres fotos no són de molt bona qualitat. De vegades la llum, el mòbil o el filtre utilitzat poden no ser els correctes.

Com definiríeu Barcelona en una frase?

Barcelona provoca un estat de felicitat permanent.

Quins llocs són imprescindibles visitar quan un turista visita aquesta ciutat?

La Barceloneta i l'Eixample, que són a més els nostres barris. Aquests dos llocs, entre d'altres, són d'allò més representatius de la ciutat. Pels seus carrers, arquitectura, establiments i monuments. Per a un turista que somriu quan mira per la finestra, la forma de l'Eixample i la llarga platja que comença a l'Hotel W són fàcilment identificables des de l'avió.

Quin és el vostre barri o zona preferida de la ciutat?

Cada zona té un encant, però potser ens quedaríem amb Ciutat Vella. El passeig marítim de la Barceloneta és únic! La vida que es respira en el dia a dia del Born o el Raval et fa sentir fora de l'enrenou de la ciutat, i encara queden comerços de tota la vida, de manera que segueixes tenint vida de barri a diferència d'altres zones. Encara ens encanta descobrir joies en tots els racons de la ciutat!

Acabeu la frase: "El plat imprescindible de provar a Barcelona és..."

L'arròs! Un bon arròs caldós amb marisc acabat de portar de la llotja, que per això tenim el Mediterrani a casa. Hi ha molts restaurants que fan arrossos deliciosos a la nostra ciutat.

Què és el que més valoreu d'un lloc a l'hora de recomanar-lo al vostre blog?

Que ens hagi fet gaudir de l'estona i que ho haguem recomanat almenys a un amic proper o un company a l'oficina. Si alguna cosa és bona i d'interès per a nosaltres i el nostre cercle proper, també ho és per als lectors del blog.

Quins ingredients ha de tenir un blog d'aquest tipus per atraure la gent?

Que sigui àgil i dinàmic i que tingui moltes fotos.

Teniu molts fans a les xarxes socials, com heu aconseguit crear la vostra comunitat?

Sent constants! Les xarxes socials mai dormen i nosaltres cremem la bateria dels nostres telèfons mòbils en qüestió de minuts per escoltar, respondre i compartir amb les nostres comunitats a qualsevol hora del dia. Això és gairebé com un servei de parla i escolta 24 hores .

Meritxell i Alex - Bloc de Barcelona

www.blogdebarcelona.com www.facebook.com/blogdebarcelona www.twitter.com/alex_llamas www.twitter.com/mbeltranva