Entrevista al blog Los apuntes del viajero

Entrevista al blog Los apuntes del viajero

Los apuntes del viajero és el blog de ​​viatges de Pruden Rodríguez i Lupe Manzano, dos joves de trenta anys de Barcelona que van decidir que els diners estan per gastar-los... en viatjar. Són experts en viatges low-low cost i ens expliquen les seves millors aventures à través del món.

Com sorgeix la idea de crear Los apuntes del viajero?

Fa uns 6 anys, quan vam començar a viatjar, teníem molt descontrol amb les nostres webs de viatges favorites. Vam crear el bloc per organitzar-nos i tenir sempre a mà les nostres webs útils i després vam pensar que podria ser d'interès per a més gent, així que vam començar a omplir el bloc amb diferents continguts i publicar informació pràctica sobre els nostres viatges.

En què consisteix ser viatgers low-low-cost?

Low-low-cost consisteix a dormir en càmpings si es pot, en menjar de supermercat, a recórrer tot a peu, en buscar els vols i connexions de transport més barates durant hores, a compartir bany en els hostels... i un llarg conjunt de petits sacrificis per poder seguir viatjant amb pocs diners. Això sí, ningú ens treu un bon esmorzar. Per descomptat, coneixem a molta gent que ens titllaria de burgesos, gent que viatja fent autoestop, dorm com a convidat gràcies a Couchsurfing, etc

Un lloc on no hagueu viatjat però us agradaria.

Hi ha tant per veure! No tenim una destinació fetitxe amb què somiem, però potser Argentina o els Estats Units profunds serien dues bones opcions.

La vostra anècdota més divertida?

Després d'un mes viatjant per la Xina, quan ja faltava poc per tornar a casa, a la Lupe, un bon dia, se li va oblidar el nom d'una amiga. Després va voler referir-se a ella com la núvia de tal, però tampoc li sortia el nom. Estranyat per tants desvaris li vaig preguntar per altres persones properes i tampoc era capaç de recordar-los. De fet, va tenir problemes per dir el meu propi nom. En el moment ens vam endur un ensurt terrible, però per sort aquell estrany episodi només va durar mitja hora i mai més s'ha repetit res semblant. Ara ens riem i ho expliquem com a exemple de l'estrès que portàvem en aquell viatge.

Sent viatgers low-low-cost haureu dormit en tota classe de llocs, quin és el pitjor lloc on heu dormit?

Hem dormit en tota classe d'antres, encara que cap especialment horrible (soroll, una mica de brutícia, instal·lacions lamentables, ubicacions espantoses...). En una ciutat de Tailàndia vam dormir en un hotel que va resultar ser més aviat un prostíbul... no era el millor lloc del món, però tampoc som molt exigents.

Quins llocs us han marcat més i quins recomanaríeu als nostres intrèpids viatgers?

Xina ens va deixar molta empremta, per bé i per mal. Passats els anys ens agradaria tornar a llocs com Yangshuo o Pequín i descobrir zones més rurals de les que vam conèixer. Tailàndia ens va encantar, i això que no vam visitar les famoses illes. Hem escrit al nostre blog sobre l'experiència de cuidar dels elefants (no muntar sobre ells), que va ser el més emocionant del viatge. I a Europa sempre recomanem Eslovènia, un país que ens va sorprendre molt gratament.

Barcelonins de soca-rel, ¿Quin lloc de Barcelona és el vostre favorit?

Sant Andreu del Palomar, sens dubte! Potser és perquè és el nostre barri, però és que aquí es concentra gairebé tot el millor d'una gran ciutat com Barcelona sense renunciar a certa aroma de poble, amb el seu mercat, el seu carrer de comerços de tota la vida, etc. No té grans atractius turístics, però aquí rau part del seu encant. Qualsevol turista que s'acosti per aquí estarà veient la Barcelona menys coneguda. Si hem d'apostar per alguna cosa una mica més turística, la Rambla del Poble Nou no és molt coneguda i també val la pena per fer una passejada lluny de les masses.

Com definiríeu Barcelona en una frase?

Barcelona és la ciutat on Europa i la Mediterrània es donen la mà, combinant el millor dels seus diferents ritmes.

Quan esteu de viatge, què enyoreu de Barcelona?

Els horaris, el menjar, el sol, el mar, la nostra gent, el nostre barri... Barcelona és una ciutat a la qual un s'alegra d'haver de tornar.

Què és el que més valoreu a l'hora de fer una recomanació?

A l'hora de fer recomanacions procurem ser pràctics i una mica objectius. És a dir; oferir la informació útil i algunes pistes sobre el nostre punt de vista, però intentant no suggestionar massa. Al final cada viatger és un món i cadascú ha d'explorar el camí a la seva manera. De la mateixa manera, a l'hora de buscar informació procurem que sigui més aviat pràctica... els sentiments i sensacions ja els posarem nosaltres.

Què és imprescindible portar a la maleta per a un viatge tan llarg?

Al final poques coses són imprescindibles. Si de cas el passaport. La resta varia segons les exigències de cada un. La maleta com més lleugera, millor. Sobretot que estigui lliure de prejudicis i plena de paciència i ganes d'aprendre

Pots trobar Los Apuntes del Viajero a: http://www.losapuntesdelviajero.com/ https://www.facebook.com/apuntesdelviajero https://twitter.com/apuntesviajero