Entrevista a Sara i JAAC, bloggers de Salta Conmigo

Entrevista a Sara i JAAC, bloggers de Salta Conmigo

Sara, italiana, i JAAC, madrileny, són els creadors de Salta Conmigo, un bloc de viatges en què comparteixen totes les seves experiències al llarg i ample del planeta. Tal és la seva passió pels viatges que reconeixen haver aconseguit el seu somni: Viure quan estàs de viatge. La seva màxima, "La motxilla és la nostra amiga i la improvisació nostra regla". Coneix-los!

Com sorgeix la idea de crear "Salta Conmigo"? El concepte de "saltar", com se us va ocórrer?

Els autors del bloc som Sara, italiana, i JAAC, madrileny. El bloc té ja 7 anys però com Salta Conmigo porta un parell, des que la Sara es va incorporar al projecte.  

El salt va néixer per casualitat a la Plaça Roja de Moscou, davant de la catedral de Sant Basili. Ens va semblar simpàtic i, amb el temps, es va transformar en el leit motiv del bloc. En l'últim any hem estat viatjant sense data de tornada per Sud-amèrica i l'Antàrtida. Acabem de tornar a Espanya i la nostra col·lecció de salts segueix creixent.

Considereu que ser viatgers és la vostra forma de vida?

No sabem exactament si som viatgers ni si ser-ho implica una forma de vida. Sabem que ens agrada viatjar, descobrir llocs nous, conèixer com viuen els nadius, però sense patir, encara que del que va malament es treuen les millors anècdotes ... Viatjar és part fonamental de la nostra vida i una font de felicitat.

Un tòpic: Quina és la vostra anècdota més divertida?

En aquest viatge probablement quan ens vam ficar, fent autoestop, a la caixa d'un camió de gas, on van les bombones, a la Carretera Austral de la Patagònia Xilena. Ficats entre reixes, amb la pols de la carretera que entrava per tot arreu i un fred terrible, sortim "empanats" i fresquets...

Quin és el pitjor lloc on heu dormit?

Segurament el hostel en què vam dormir a Moscou. Hi havia fins floridura a la cortina del bany... Ara ens cuidem molt millor, que ja no som tan joves! En aquest viatge a Sud-amèrica i l'Antàrtida no hi ha hagut cap tan terrible, encara que després de baixar del camió del gas a Puyuhuapi tampoc hi havia molt on triar...

Quins llocs us han marcat més i quins recomanaries als intrèpids viatgers?

No sabem si és el que més ens ha marcat, sempre és difícil fer una classificació, però Brasil ens va encantar. Pels seus paisatges -des del Amazones a deserts inundats, passant per platges paradisíaques- però, sobretot, per la seva cultura i la seva gent. Probablement sigui gràcies a la barreja de races, no ho sabem, el que sí sabem és que mai havíem trobat un poble tan amable i acollidor.

Un altre lloc que ens va impactar va ser la Índia, molt típic, pels seus enormes contrastos entre la major bellesa que havíem vist mai (Muntanya Abu) i la major pobresa i misèria (en gairebé tot el país). O Japó. El nostre primer viatge a l'aventura, ens va marcar tant que no vam tornar a viatjar d'una altra manera.

En el vostre bloc hi ha alguns post sobre Barcelona. Quins llocs d'aquesta ciutat són els vostres favorits?

Difícil d'escollir... Encara que no sigui molt original, un dels nostres racons favorits és la Casa Batlló. El carrer del Bisbe, el Raval i el Parc Güell són altres dels nostres favorits.

Com definiríeu Barcelona en una frase?

La ciutat on l'arquitectura, la vida i el Mediterrani es troben en una barreja d'un atractiu únic. La veritat és que no tenim molt escrit sobre Espanya, tot i que hem viatjat molt pel país -a Barcelona hem anat força vegades, entre treball i turisme-. És el nostre deute pendent amb el blog.

Què és el que més valoreu a l'hora de fer una recomanació?

Que sigui sincera i basada en l'experiència personal. El valor afegit d'un bloc és justament aquest : està basat en l'opinió d'una persona amb la qual et pots identificar . És com estar llegint el que et recomana el veí o el teu company de treball.

Què és imprescindible en la vostra maleta?

Una llanterna, una navalla suïssa, una gorra i... carregadors per a tot! Tenim una entrada sobre què ficar a les motxilles i la revisem sempre abans de sortir de viatge, perquè no se'ns oblidi res, i a la tornada, perquè no repetim els errors. Segueix els seus inigualables viatges a: http://saltaconmigo.com/blog/ https://www.facebook.com/saltaconmigo https://twitter.com/SltCnmg https://www.youtube.com/user/JAAC01