Entrevista a Rober i Lety, bloggers de Mochileando por el mundo

Entrevista a Rober i Lety, bloggers de Mochileando por el mundo

Mochileando por el mundo és el blog viatger en què Rober i Lety expliquen les seves aventures i desventures. Rober, de Sigüenza, és un apassionat de la cuina (el perd el xoriço), l'esport i els viatges. Lety, oriünda de Friuli (Itàlia), és amant de la pintura, escriptura i fotografia. Junts han aconseguit fer del seu hobby una forma de vida. I no només això, aquest entranyable duo a més d'haver recorregut gran part d'Àsia i Europa ha viscut durant quatre anys a Barcelona. Com sorgeix la idea de crear "Mochileando por el mundo"?

Sorgeix perquè els nostres familiars i amics seguissin el nostre primer gran viatge: a Àsia, durant nou mesos. Com un embaràs però sense nàusees:-P I és clar, escriu per aquí, escriu per allà ens hem enganxat i ara som blog-dependents!

A nivell personal, us vau conèixer a Padova però, què us va portar a ser inseparables?

(Música de violins) Com deia Dante va ser "l'amor che move il sole i li Altre stelle" perquè quan Cupido t'agafa, t'agafa! Va ser trobar-nos i als pocs dies compartir habitació en una residència universitària, als pocs mesos compartir una nova vida a Barcelona i als pocs anys compartir una vida viatgera! 

Considereu que ser viatgers és la vostra forma de vida?

Estem intentant que ho sigui, no és fàcil, però som de la idea que res és impossible si de veritat lluites per aconseguir-ho. Viatjar és el que ens fa més feliços ... perquè no intentar-ho? A més no cal ser ric per viure viatjant, només cal una mica de creativitat (i que no se't caiguin els anells clar!).

Un tòpic: Quina és la vostra anècdota més divertida?

La veritat és que som una espècie d'imant per a les calamitats (divertides, eh!) Així que en tenim moltes, però una de les últimes ha estat compartir bany amb un exèrcit de granotes i una serp. Ara som uns experts "frog-snake-Busters!"

Quins llocs us han marcat més i quins recomanaríeu als intrèpids viatgers?

Som uns enamorats d'Àsia. Ens encanta la seva gent, el seu menjar, els seus llocs... Myanmar va ser un viatge molt bonic, encara que a partir de les crítiques d'altres viatgers que l'han visitat fa poc, està canviant molt ràpidament i està perdent la seva autenticitat. Índia, on hem passat tres mesos, és un lloc divertidíssim i ens encanta la seva bogeria! És un país sensacional, ple d'història, llocs bonics, gent hospitalària i menjar boníssim (pica com el diable, això sí!).

Heu viscut a Barcelona quatre anys i amb el vostre esperit aventurer la coneixeu de pam a pam, però quin lloc de Barcelona és el vostre favorit?

El Raval. I és que quan vas a passejar per aquest barri ja saps que la diversió està assegurada... avorrir-se és missió impossible! 

Un dels vostres articles recomana 100 coses per fer a Barcelona, però sempre hi ha algun punt que sobresurt. Amb quin us quedeu?

Les coses es veuen millor amb la distància i ara que estem a milers de km ho tenim clar: menjar una botifarra amb allioli i veure el capvespre des del Tibidabo!

Com definiríeu Barcelona en una frase?

Puff... definir Barcelona en una frase és definir una ciutat cosmopolita, divertida, moderna i vintage, sol, mar i muntanya, plena d'història, present i futur... què complicat m'ho poses! Ja sé. Barcelona és com la bossa de Mary Poppins: ho té tot.

Als nostres seguidors segur que els sorgeix el següent dubte: D'on traieu els diners per realitzar els vostres viatges per tot el planeta?

Fàcil: treballant + estalviant + improvisant. És qüestió de prioritats, hi ha qui es gasta els diners en l'últim i-phone, qui els gasta en roba, en un cotxe, en festa... nosaltres decidim viatjar i fent-ho descobrir que hi ha moltes maneres per autofinançar un viatge (escriure llibres, treballar a canvi de menjar i allotjament, fer voluntariat, ensenyar idiomes...). Per viatjar no cal ser ric en diners, sinó en ganes.

Què és el que més valoreu a l'hora de fer una recomanació?

La persona que ens l'està demanant. Cada persona va a viure un viatge diferent, així que el que per a nosaltres ha estat el millor del millor, per a un altre pot ser que no ho sigui, així que sempre intentem saber alguna cosa de la persona que ens demana consells. I ser clars i transparents sempre!

Què se us fa imprescindible de portar a la maleta per a viatges llargs?

A la motxilla vols dir ;-) Intentem que sigui com més lleugera possible, perquè ens estem fent vells i esquena-adolorits, però mai podran faltar càmera de fotos, llibreta de viatge, kindle i mp3.

Segueix les seves aventures a: http://www.mochileandoporelmundo.com/ https://twitter.com/MOCHILEANDOLO https://www.facebook.com/mochileandoxelmundo https://www.youtube.com/channel/UCV5FcWeHlJkGHwaI-bhcZyA