Els millors llocs per escalar a Barcelona

Els millors llocs per escalar a Barcelona

El turisme d'aventura és tota una tendència. La possibilitat de viatjar amb la teva motxilla i conèixer llocs impressionants d'una manera especial és una sensació fabulosa. Entre les activitats típiques del turisme d'aventura es troba l'escalada. Escalar a Barcelona et permet veure postes de sol i paisatges increïbles, que de cap altra manera podries veure en directe amb els teus propis ulls.

ELS MILLORS LLOCS PER ESCALAR A BARCELONA

Els dos llocs per escalar a Barcelona més emblemàtics són el massís de Montserrat i el Pedraforca.

ESCALADA A MONTSERRAT

El massís de Montserrat és el lloc més emblemàtic on escalar a Barcelona. Ja siguis un principiant o tot un expert en el món de l'escalada podràs gaudir d'aquesta muntanya. Montserrat és la zona d'escalada més extensa d'Espanya. En aquest increïble massís hi ha més de 1500 agulles, parets i esperons. Les més de 500 vies obertes per a l'escalada fan que sigui un dels llocs més imponents per practicar l'escalada. Tot i això, no està massificat d'escaladors, això permet tenir una excel·lent experiència.

Si parlem de grans parets que per la seva longitud infonen respecte a escaladors de qualsevol nivell no podem oblidar-nos del Sant Jeroni, de la Paret dels Diables amb la seva Via Sánchez-Martínez de 300 metres de longitud o de la Paret de l'Aeri amb la Via dels sostres, amb una dificultat de 6a i 265 exigents metres de longitud. No podem oblidar-nos del mític Cavall Bernat, el monòlit més majestuós i agulla per excel·lència de Monserrat. A la zona del Monestir també té zones d'escalada mítiques com la Panxa del Bisbe, La Prenyada, la Mòmia, amb les seves vies pirinenques i Haus Strems, o la Via Boi-Roca a la zona de l'Elefant.

Les agulles de Montserrat són escalables i molt valorades pels escaladors. La Bitlla o la Roca Gran de la Portella amb el seu Via Lapònia són els seus màxims exponents. Veure el capvespre des d'aquí és una meravella. La roca que forma la Serra del Montserrat està formada per aglomeracions de còdols de mida mitjana. El sediment de la roca és de color gris de gran qualitat per a l'escalada.

La textura de la pedra és ideal per practicar l'esport de l'escalada, té un gran nombre de forats i pedres excel·lents que faciliten la pujada al cim de la muntanya. Les condicions climatològiques de la zona permeten que es pugui practicar l'esport de l'escalada durant totes les estacions de l'any. Tot i així, heu de tenir en compte que durant els mesos d'estiu la vessant sud arriba a temperatures molt altes. En aquesta època de l'any és preferible escalar el vessant nord, sobretot si estàs començant en el món de l'escalada.

ESCALADA AL PEDRAFORCA

És una altra magnífica muntanya per practicar l'escalada i senderisme a la província de Barcelona. Molts amants de l'escalada alpina visiten anualment el Pedraforca, les seves llargues rutes de tall alpí són fabuloses. L'escalada al Pedraforca és de dificultat mitjana, apta tant per a experts com per a principiants. La Via Estimball és una de les més impressionants de Barcelona, ​​es tracta d'una escalada de 350 metres i de dificultat 6a +, Ae o 7b + amb el premi d'unes excel·lents vistes de la Serra del Cadí. Un magnífic al·licient per escalar Si fa molta calor pots gaudir d'una bona escalada a l'ombra per la Via Angada Robins.

La via està en perfecte estat i és ideal per iniciar-te al món de l'escalada. L'escalada al Pedraforca es permet durant tot l'any. Existeixen una multitud de vies amb ombra per als mesos calorosos. Durant l'hivern les llargues rutes de tall alpí són ideals. No tens cap excusa, agafa material d'escalada i descobreix els millors llocs per escalar a Barcelona. A per la propera via!