El Clot, un barri amb solera

El Clot, un barri amb solera

Si hi ha un barri amb solera a Barcelona, aquest és, sens dubte, el Clot: la seva història es remunta als petits tallers que es van instal·lar a la zona durant els segles XIV i XV, així que no és d'estranyar que aquí l'ambient sigui diferent: amb tants segles a l'esquena, al Clot és un barri que al seu ritme, brilla amb llum pròpia. Aquest barri sol passar inadvertit per a la gran majoria dels turistes que, com a molt, s'acosten al centre comercial Glòries o al mercat dels Encants. No obstant això, si et decideixes a passejar pels seus carrers descobriràs una zona amable, oberta i tranquil·la que molt poc té a veure amb els bulliciosos barris més cèntrics de la ciutat.  

Així i tot, al Clot compta amb les seves pròpies Rambles: ens referim al carrer Rogent, una avinguda plena de botigues de barri en què trobaràs tot tipus de serveis, des de joies fetes a mà fins a roba, botigues d'animals o molts productes artesanals. Sens dubte, és una opció estupenda per passar una o dues hores deambulant tranquil·lament. Com et dèiem, aquí les coses van a una altra velocitat: visitar el Clot és com traslladar-se a una petita ciutat al cor del districte de Sant Martí. També pots apropar-te fins al mercat del barri: es tracta d'una imponent estructura de maó i vidre que es va crear al s. XIX, i encara conserva l'esplendor dels seus millors dies, quan era un punt cabdal en el comerç de la ciutat.

Avui en dia, podrà comprar infinits productes frescos: fruita, peix, marisc... Si et canses de passejar pels carrers o vols veure alguna cosa amb caràcter més internacional, recorda passar pel centre comercial que ja t'hem esmentat. A Glòries trobaràs més de 150 botigues de nivell mundial: Zara, Levi 's, H & M... Ah, i també moltíssims restaurants de menjar ràpid. Un altre lloc que no et pots perdre si et decideixes a visitar el barri de Clot és el Parc del Clot: on s'integra un enorme espai verd amb els antics tallers de trens de RENFE.

És un gran exemple de com l'arquitectura i el medi ambient poden combinar-se per crear increïbles zones d'esbarjo. Ah, i tampoc et perdis les dues grans fonts, la pinya i la cascada. T'encantaran! Finalment, et recomanem que visitis el Mercat dels Encants: fins fa no massa temps, aquest mercat es feia a l'aire lliure i la gent s'amuntegava entre centenars de paradetes de roba, objectes de segona mà, antiguitats o llibres, i fins i tot feien subhastes a primera hora. Actualment el mercat s'ha desplaçat a un nou recinte més modern i ordenat, però l'encant del lloc segueix estant aquí. I és tot un espectacle, de debò! Per arribar fins a aquest barri tens moltíssimes opcions: si ho fas en transport públic, pots arribar amb tren baixant a la parada "El Clot - Aragó", o amb metro amb les línies lila i vermella baixant a la parada "Clot". A més, hi ha incomptables línies d'autobús que passen pel barri.

Photo credit: Oh-Barcelona.com / Foter / CC BY