Descobreix el Fòrum de Barcelona

Descobreix el Fòrum de Barcelona

El Fòrum de Barcelona és un d'aquests espais que es converteixen, des del primer moment, en una icona de la ciutat. Aquest lloc, antany ocupat per locals, indústries i solars abandonats, va donar pas primer a zones verdes i després al Parc del Fòrum, un referent pel que fa a disseny i sostenibilitat que no pots deixar de visitar el teu pas per Barcelona. L'Edifici Fòrum dóna la benvinguda al visitant amb la seva sorprenent estampa: es tracta d'una imponent construcció triangular de més de 20 metres d'altura.

  • La gran esplanada:  La gran esplanada és un espai obert de més de 80.000 metres quadrats en el qual es poden celebrar tot tipus d'esdeveniments i celebracions als quals pugui acudir una grandíssima quantitat de públic. A més, també és possible crear diferents zones dins la mateixa esplanada, ja que l'espai es presta a la divisió: la placa fotovoltaica, una de les noves icones de Barcelona que representa el seu compromís amb el medi ambient; el bosc de columnes, amb una extensió de 15.000 metres quadrats; i els ocellets, una estructura coberta perfecta per donar-li un toc especial a qualsevol acte.
  • El parc de l'Auditori: Més de 12.000 metres quadrats a l'aire lliure donen cabuda a dos auditoris: el petit, de poc més de 1.450 metres quadrats i en el qual caben 1.500 persones, i el gran, que pot acollir 3.500.
  • Les carpes: Les dues grans carpes del Fòrum poden donar cabuda a més de 500 persones, cosa que les fa ideals per a festes privades, banquets...
  • Plaça de Leonardo Da Vinci:  Aquesta plaça està situada entre el Museu de Ciències Naturals i el Centre de Convencions, i culmina a la plaça dels afusellats. Juntament amb la plaça Ernest Lluch, conformen un gran espai obert entre els edificis que serveixen com a canal de comunicació entre ells i com a espai extra en el qual celebrar congressos i exposicions.

Entre els nombrosos esdeveniments que se celebren aquí, potser el més famós sigui el Primavera Sound Barcelona. Aquest festival musical se celebra des de 2001 a finals de maig, i acull tant a artistes de gran trajectòria professional com a músics independents. Prima la qualitat per sobre de tot i podràs escoltar música pop, rock, underground... Edició rere edició, ha anat creixent l'impacte del festival i també l'assistència, que ha arribat a assolir ni més ni menys la xifra de 74.000 persones.

També se celebren altres festivals i celebracions menys famoses, com ara el festival de fanals xinesos. Entre desembre i març podràs acudir a aquest preciós festival xinès, que té una llarga tradició al seu país d'origen, remuntant-se al 28 d. C. Encendre aquests fanalets és la culminació de la celebració d'Any Nou i, per descomptat, es tracta d'una activitat gairebé màgica. Es porta a terme entre les 18 i les 24 hores. El Fòrum és un espai singular de Barcelona, i val la pena visitar-lo si vols veure com l'espai pot mimetitzar-se amb l'entorn sense perdre la seva funcionalitat i oferint, al mateix temps, un servei al ciutadà.  

Photo credit: Wojtek Gurak / Foter / CC BY-NC