Com anar de l’Aeroport fins al centre de Barcelona

Com anar de l’Aeroport fins al centre de Barcelona

L’Aeroport de Barcelona – El Prat és un dels més importants d’Europa i la principal porta d’entrada a la capital del mediterrani occidental. A vegades però, no és fàcil orientar-se o saber quins mitjans de transport tenim disponibles per tal d’arribar a la ciutat.

De l’Aeroport fins al centre de Barcelona

En metro

L’aeroport de Barcelona té estació de metro tant a la T1, la principal, com a la T2. La L9 Sud, una de les línies més modernes del món, està connectada amb altres línies de la ciutat. La millor connexió per anar fins a la plaça de Catalunya és:

La L9 Sud té connexió directa des de l’Aeroport de Barcelona – El Prat amb el recinte de Fira 2, el Camp Nou o el Campus Diagonal Nord. Des de la T1 i la T2 el bitllet senzill de metro costa 4,50 € i no són vàlides les targetes T-10 per anar-hi o arribar-hi. Els visitants tenen l’opció de comprar una de les targetes ‘Hola Barcelona’ de 2, 3, 4 o 5 dies que inclouen viatges il·limitats. 

En tren Rodalies

La línia de rodalies R2 Nord fa parada a la T2 de l’Aeroport de Barcelona. Des de la T1 disposes d’un autobús llançadora gratuït que et porta fins a la T2. Aquest tren té una freqüència de pas de 30 minuts i fa parada a l’Estació de Sants i l’Estació de Passeig de Gràcia – a 10’ de la plaça de Catalunya-. Aquesta línia sí que et permet usar la targeta T10. L’opció de Rodalies és la més ràpida per poder arribar al centre, ja que el trajecte fins a Passeig de Gràcia té una durada d’uns 30 minuts.

aeroport al centre de barcelona

En autobús

Una opció molt popular per arribar de l’Aeroport de Barcelona fins al centre és l’Aerobús, que fa sortides cada 5 o 10 minuts des de la T1 i la T2 i que et porta fins a la plaça de Catalunya i la plaça d’Espanya. El preu d’aquest servei és de 5,90 € pel bitllet senzill i de 10,20 € pel bitllet d’anada i tornada. Aquest servei és privat i no admet cap bitllet multiviatge com la T10, T50 o les targetes per dies "Hola Barcelona". Des de l’Aeroport de Barcelona - Prat tens també autobusos metropolitans que et connecten amb els municipis del voltant, com l’Hospitalet, el Prat o la mateixa Barcelona. Consulta les línies i els horaris a la web de TMB.

aeroport al centre de barcelona

En taxi

Pots utilitzar la fantàstica flota de taxis de la ciutat. És l’opció menys econòmica i el seu cost, amb transport de maletes, sol rondar els 25 € o 30 € tot depenent del dia. 

Bonus track!

De l’Aeroport de Barcelona a l’alberg Pere Tarrés 

L’Alberg Pere Tarrés, a més de ser un dels millors de Barcelona, està molt ben comunicat en transport públic amb el centre de la ciutat i l'Aeroport. Des de la T1 o la T2 pots arribar a l’Alberg amb la L9 Sud a Zona Universitària i el Tramvia, que fa parada a 100 metres de l’Alberg, o la L3 fins a Les Corts, situada a 200 metres de l’Alberg Pere Tarrés. Amb el servei de rodalies R2 Sud pots arribar fins a l’Alberg en poc més de 40’. Hauràs d’anar fins a l’Estació de Sants i canviar a la L3 (verda) fins a Les Corts. Arribar fins a l’Alberg Pere Tarrés és molt fàcil i còmode!

Fotos: Ramón Torné (20 Minutos) / El País / Josep García (El Periodico) /