De creuer a Barcelona?

De creuer a Barcelona?

Arribar en creuer a Barcelona és una experiència singular: atracar al port de creuers, al peu de la Rambla, té un encant particular que no pot comparar-se amb l'arribada en avió o en tren. En baixar per la passarel·la del creuer et trobes cara a cara amb el bullici de la ciutat, amb el seu tràfec diari, res a veure amb l'estrès de les estacions de tren ni amb el caràcter impersonal dels aeroports. Un cop atracat a Barcelona, tens moltes formes d'arribar al centre de la ciutat.

Depenent de la terminal a la qual arribis (n'hi ha 7 destinades a creuers) pots plantejar-te anar caminant fins al centre, encara que t'espera una bona caminada. El més ràpid és agafar el metro o l'autobús. Hi ha diferents targetes turístiques que poden estalviar-te l'entrada a museus, el desplaçament en transport públic i altres avantatges. Pots fer una passejada per la Rambla fins arribar a plaça Catalunya: no oblidis desviar-te una mica per conèixer part del barri gòtic, que segur que t'enamorarà. Un cop arribis a la plaça, pots seguir la teva visita per Passeig de Gràcia per delectar-te amb la Pedrera i la resta d'obres modernistes que trobaràs aquí i allà.

Si agafes la línia lila de metro pots fer una petita escapada per baixar a la parada de Sagrada Família i veure en persona aquesta genial obra de Gaudí. Prop del temple trobaràs molts locals per prendre alguna cosa o fins i tot menjar, i si puges per l'avinguda Gaudí podràs arribar a l'Hospital de Sant Pau i de la Santa Creu, un hospital únic al món per tenir túnels subterranis que connecten els pavellons entre si.

Un creuer a Barcelona pot limitar molt el temps de què disposes per gaudir de tots els tresors de la ciutat, de manera que et recomanem que, un cop hagis reposat forces, tornis a agafar el metro o fins i tot l'autobús i posis rumb a la plaça d'Espanya. Allà podràs gaudir d'una bonica avinguda que et guia cap al Museu Nacional d'Art de Catalunya: no tindràs temps de visitar-lo, però l'estampa és preciosa.

Si poses rumb cap a l'avinguda del Paral·lel viuràs en primera persona com és un dels barris més emblemàtics de la ciutat. Fins i tot pots aventurar pel barri del Raval per descobrir la faceta més multicultural de Barcelona. Per exemple, ocultes entre els seus carrers trobaràs sorpreses com el gat de Botero, un simpàtic felí que t'espera al final de la rambla del Raval. Passejar per aquests carrers és un luxe que molt pocs es donen: més enllà de l'afany per veure monuments, hi ha espais que tenen una força pròpia i el Raval és, sens dubte, un d'ells.

Seure a prendre alguna cosa en qualsevol de les seves terrasses i observar l'ambient és una vivència molt especial. Si reprens l'avinguda del Paral·lel i continues baixant podràs admirar les Drassanes Reials, on es construïen les galeres de la flota de la corona d'Aragó. Sens dubte, un punt i final més que interessant per tornar al teu creuer a Barcelona i partir cap al teu següent destí.

Photo credit: Jonathan d[-_-]b / Foter / CC BY-NC-SA