Consells per moure't per Barcelona en Bicicleta

Consells per moure't per Barcelona en Bicicleta

La bici s'ha convertit, a poc a poc, en un dels vehicles que més predominen pels carrers de Barcelona. No contamina, és flexible per anar per qualsevol punt, sempre trobes aparcament i no t'has de preocupar per gairebé cap despesa. Aquests són els nostres consells per moure't per Barcelona en bicicleta.

BARCELONA EN BICICLETA

Tant és així, que el mateix Ajuntament de Barcelona va llançar el servei Bicing com una alternativa ràpida i barata amb la que substituir un gran nombre de trajectes que, fins aleshores, havien de fer-se en autobús, metro o transport particular. No obstant això, i malgrat el gran nombre d'avantatges evidents, també hi ha una sèrie de punts a tenir molt presents si ens movem per Barcelona en bicicleta; i el primer de tots anirà sempre molt relacionat amb la seguretat i els principals complements en què hauries invertir.

  1.  Ets un vehícle: això és gratis, i no et costarà gens (o et pot costar molt car si ho omets). Això vol dir que circulis pel carrer, pel carril-bici o per voreres de més de 6 metres d'ample segons la normativa actual; al carrer has ocupar un carril, respectar els senyals de circulació, assenyalar les maniobres amb els braços...
  2. Seguretat. O sigui, llums, casc i armilla reflectant (sobretot de nit); costen molt pocs diners i t'evitaran veritables mals de cap si tens alguna topada.
  3. ¿Sprint? No cal. Un cotxe correrà més i, si no hi ha carril bici, hauràs d'anar per la calçada, així que no et preocupis. Al teu ritme, no és cap carrera. Si veus un cotxe nerviós després de tu, anima'l a que tiri endavant i prou.
  4. Planeja la ruta. Si ho fas servir com a mitjà de transport, el millor és que naveguis una estona per Internet i busquis com i quan és més recomanable moure's. Potser si gires per la Diagonal cap avall en tal punt estalvies deu minuts... O pot ser que hi hagi un camí més directe o sense tanta circulació entre Barceloneta i Sant Adrià. Informa't! 
  5. ¿Cadenes? Millor rígides. Un bon lladre trencarà les típiques cadenes en menys de cinc segons; el millor és que la deixis ben visible i en carrers amb molt moviment (i, al carrer, el mínim temps si pots).

I si no tens la teva pròpia bici? A Barcelona no és cap problema gràcies a Bicing. Només tingues en compte que està plantejat per a trajectes curts i que si penses utilitzar aquest vehicle dia sí i dia també, no està de més que et plantegis invertir en la teva pròpia bicicleta. De qualsevol manera, Bicing és un servei barat i que funciona molt bé. Moure't per Barcelona en Bicicleta és una forma saludable de conèixer la ciutat. L'Alberg Pere Tarrés és l'únic Hostel de Barcelona amb un aparcament per a bicicletes al costat. Vine amb la teva bici!  

Photo credit: Fran Urbano / Foter / CC BY