Coneix les Festes de Gràcia

Coneix les Festes de Gràcia

La ciutat de Barcelona destaca no només pels seus monuments històrics, reconeguts museus i la diversitat que l'envolten, sinó també per la bellesa de tots i cadascun dels seus barris. Un dels més coneguts i visitats és el Barri de Gràcia, el qual va constituir un poble de pagesos independent que es va incorporar al nucli urbà de la ciutat a finals del segle XIX. De fet, encara avui veiem una clara diferència entre el sentiment de comunitat que senten els veïns d'aquest barri i els que conformen la resta de barriades. Gràcia compta amb una infinitat d'encants, llocs amb història, places emblemàtiques i restaurants antics que fan d'ell un barri únic i digne de ser visitat. No obstant això, aquesta petita comunitat no ressalta pels seus atractius urbanístics ni arquitectònics, sinó per la seva Festa Major. Les festes de Gràcia són conegudes a tot el país per ser de les més espectaculars, acolorides i ambientades de totes. Se celebren durant el mes d'agost i duren cinc dies. Al llarg de la setmana, Gràcia vesteix els seus carrers amb les més sorprenents decoracions, tot fet de manera artesanal pels seus veïns, per tal de guanyar el concurs que es celebra 'al carrer millor decorat'.  

El Pregó és un dels actes més esperats de les festes, ja que cada any el llegeix una figura diferent, reconeguda i important per als veïns de Gràcia. Durant tots els dies, la música, les activitats, els tallers infantils, concerts, espectacles nocturns, rutes històriques pel barri, cinema a la fresca, xocolatades, cercavila i el correfoc impregnen els carrers de Gràcia i converteixen la Festa gran en una experiència inoblidable.

A meitat de setmana, es produeixen dos dels actes més emblemàtics de les festes, el bestiari i la cercavila. El primer d'ells té lloc a primera hora del matí i en ell els gegants i bestiari popular caminen pels carrers del barri despertant als veïns i animant la festa. A la tarda, es realitza la cercavila principal a la qual acudeixen tant residents com visitants. El correfoc és un altre dels esdeveniments que més agrada de les festes de Gràcia per l'impressionant espectacle de foc que realitzen els diables. A més dels actes, també es duen a terme moltes activitats dedicades especialment als més petits, tallers i espais temàtics perquè puguin gaudir de les festes i del barri.

La Festa Major de Gràcia és una de les més antigues i famoses de tota la ciutat de Barcelona. És una experiència única i inoblidable que no et pots perdre si decideixes conèixer la capital catalana.

Autor Foto Portada: Soroll / photo on flickr