Com desplaçar-se per Barcelona

Com desplaçar-se per Barcelona

Barcelona és una de les ciutats més ben comunicades, ja que compta amb una de les xarxes de transport públic més gran de tot el país. Però, si pensem en la seva elevada densitat demogràfica (entre àrea interurbana i zona metropolitana) podem deduir que desplaçar-se per Barcelona pot resultar complicat per la seva amplitud, però, la seva varietat de mitjans de transport ens permet moure'ns per la ciutat i les rodalies ràpida i còmodament. Compta amb una àmplia gamma de bitllets i abonaments integrats que fan que el trajecte sigui molt més econòmic, ja que poden utilitzar-se per a diversos dels transports públics de la ciutat, ja sigui metro, autobús, tramvia, etc. Si has decidit viatjar a la capital catalana però no saps com desplaçar-te per Barcelona, a continuació et mostrem les millors formes per fer-ho. 

  • Metro. La millor opció per moure's per Barcelona és el metro, ja que compta amb 9 línies que ens permeten arribar a tots els racons de la ciutat. Les identifiquem pels colors, i fins i tot ens transporten a les poblacions confrontants més concorregudes, com Badalona. La seva varietat d'abonaments i bitllets senzills permeten realitzar transbordaments i agafar quants metros siguin necessaris, en un període màxim de 1h i 30min. El metro es regeix per un horari que varia en funció del dia i hauràs de consultar-lo per saber a quina hora està operativa la línia.

  • Autobús. Aquesta és una altra de les millors opcions per desplaçar-se per Barcelona. La xarxa d'autobusos compta amb més de cent línies entre el transport urbà, el qual correspon als autobusos vermells, i l'interurbà, autobusos grocs, que circulen durant tot el dia amb una freqüència mitjana de 10 minuts. També destaca l'autobús dedicat a les hores nocturnes, l'anomenat BusNit, el qual es troba operatiu des de les 23h fins a les 5:00 de la matinada. I per a tots aquells que vinguin a Barcelona per tal de conèixer les zones més turístiques, hi ha l'opció d'agafar el Bus Turístic.
  • Tramvia. Hi ha dos tipus de tramvies que circulen pels dos extrems de la ciutat, el Trambaix i el Trambesòs, i compten amb tres línies cadascun. Si desitges moure't per les àrees que alberguen és una opció excel·lent, sinó, hauràs de recórrer a un altre transport públic.

Photo credit: .Robert. / Foter / CC BY-NC-ND

  • Tren. Per desplaçar-se per l'àrea metropolitana de Barcelona i visitar els pobles de rodalies, la millor opció és el tren. Arriba a totes i cadascuna de les poblacions properes i compta amb bons i bitllets que economitzen el trajecte.
  • Bicicleta. Aquest és un altre dels transports més estesos a la ciutat de Barcelona. Gràcies als sistemes de lloguer de bicicletes és molt senzill i econòmic desplaçar-se per la ciutat.

Photo credit: lleuger / Foter / CC BY

  • Taxi. Si ets dels que fuig dels transports públics massificats, la xarxa de taxis, amb parades a les zones més concorregudes de la ciutat, és amplíssima i et permetrà arribar a qualsevol part de Barcelona.

 Photo credit: betta design / Foter / CC BY-NC