Com arribar a Barcelona

Com arribar a Barcelona

Ja estàs preparant el teu viatge a Barcelona? Saps quins llocs vols visitar, a quins museus vols anar i on t'allotjaràs? Genial! Però, t'has plantejat quines opcions tens per arribar fins a la ciutat? T'expliquem com arribar a Barcelona perquè puguis decidir quina és la millor manera per a tu, d'acord?

Com arribar a Barcelona... en avió Barcelona és una ciutat amb una molt bona xarxa de línies aèries: moltíssimes companyies operen a l'aeroport de la ciutat i una bona quantitat són de baix cost, de manera que es tracta d'una opció molt econòmica la majoria de les vegades. A més, l'aeroport està molt ben comunicat amb el centre: un cop arribis a la terminal, en menys de mitja hora podràs arribar a la ciutat en tren, amb autobús o amb taxi.

A més de l'aeroport de Barcelona, també hi ha dos aeroports secundaris: un a Girona i un altre a Tarragona, on operen principalment aerolínies de baix cost. Si t'has plantejat alguna d'aquestes dues opcions, tingues en compte que es troben a més d'una hora de distància de Barcelona i que el transport des de la terminal a la ciutat no sol cobrir el que t'estalvies en el bitlletd'avió. Però, és clar, sempre hi ha excepcions!

Com arribar a Barcelona... en vaixell

El port de Barcelona també té molt trànsit i són moltes les companyies internacionals que operen aquí. Es tracta de la millor opció si vols venir amb el teu propi cotxe o si vols començar a gaudir la teva estada des del minut u, ja que el vaixell et deixarà a Drassanes, molt a prop del centre i amb moltes connexions de metro i autobús.  

Com arribar a Barcelona... en tren

La xarxa de trens que passa per Barcelona és molt àmplia: l'estació principal és la de Sants, que està gairebé al mateix nivell que la famosa estació d'Atocha de Madrid. Per Sants passen trens d'alta velocitat, trens regionals... No sol ser una opció barata, però per descomptat sí que és molt còmoda, especialment si a la zona on vius no hi ha aeroports propers.

Com arribar a Barcelona... en autobús

Segons d'on vinguis aquesta pot ser l'opció menys còmoda, però per descomptat el seu preu la fa molt interessant. L'estació d'autobusos més important de Barcelona està a Sants, un punt neuràlgic del transport: aquí podràs enllaçar amb diferents línies de tren, metro i autobús.

Cada dia arriben autobusos no només d'altres províncies espanyoles, sinó també d'altres països, de manera que no hauria de ser problemàtic aconseguir un bitllet des de moltíssims punts d'Europa.

Com arribar a Barcelona... en cotxe

Aquesta pot ser l'opció més cansada, però perfecta si vols fer una ruta al teu aire i desplaçar-te tranquil·lament, sense haver de dependre d'horaris de cap tipus. Trobaràs moltíssims planificadors de rutes a Internet amb els quals programar el teu viatge i la ruta més adequada.

Com hauràs pogut comprovar, arribar a Barcelona no és gens complicat. Escollir el mitjà que més s'adapti a tu dependrà en gran mesura del temps de què disposis, del pressupost i de l'antelació amb què facis la reserva.

Photo credit: kozumel / Foter / CC BY-ND