Cines en VO a Barcelona

Cines en VO a Barcelona

Tant pels locals, els estudiants d’Erasmus o pels visitants, la ciutat de Barcelona té una molt bona oferta de sales de cine en VO subtitulat: històriques i de nova creació, de cinema comercial o de petit format, de re-estrena i sessió doble, documental i experimental.

Coneix amb nosaltres els cines en VO de Barcelona

Veterans i d’art i assaig

Parlar de cinema en versió original és fer-ho dels Cines Verdi, al carrer de Verdi 32. Oberts al 1987, els Verdi són els veterans de la versió original i han sabut adaptar-se al pas del temps i als canvis tecnològics. S’hi projecten films d’estrena, reestrena, alternatiu i clàssics i es divideixen entre les 5 sales del Verdi pròpiament dit i el Verdi Park, amb 4 més per les quals s’accedeix pel carrer de Torrijos 14, just al darrera.

El cinema d’autor i alternatiu en VO a Barcelona té nom propi: el Méliès. Una sala que pren el nom del gran pioner en l’art de l’experimentació cinematogràfica, George Méliès. Situat al Carrer de Villarroel 102, a l’Esquerra de l’Eixample, ha estat premiat en dues ocasions per la seva tasca en la difusió del cinema d’art i assaig.

Una altra sala en la línia del Méliès és el Cinema Maldà. Inaugurat l’any 1945 al Palau Maldà, va ser completament restaurat al 2012 esdevenint una sala d’estrenes de documentals i d’art i assaig en versió original. També s’hi fan maratons de pel·lícules i s’ofereixen abonaments de temporada. I com no, el Cinema Girona, al carrer de Girona 175, una sala que participa en la projecció de films de petit format i festivals, a més de projeccions d’òpera, infantil, estrenes i documental.

Cal esmentar en aquesta categoria la novíssima sala ZumZeig, al carrer de Béjar 53 a Hostafrancs. Aquest petit cinema de barri combina les estrenes amb projeccions de cinema alternatiu, curtmetratges, infantil i documental, tot programat sempre sota el més pur criteri artístic. A més, es tracta del primer cinema cooperatiu d’Espanya.

Acabem a la Filmoteca de Catalunya situada a la Plaça de Salvador Seguí, al cor del Raval. Una institució que funciona des de 1981 i que a més de ser el dipòsit de l’arxiu cinematogràfic de la Generalitat de Catalunya és seu de cicles i festivals com el Cicle de Cinema Alemany de Barcelona, la Mostra de Cinema Àrab, el Festival de Cinema Gai i Lèsbic de Catalunya, entre d’altres. A més, s’hi poden veure els films candidats a guanyar els Premis Gaudí.

Cinemes en VO de refresc i crispetes

Però si busques un blockbuster, també tenim tres propostes per a tu. La primera són els Yelmo Icària. Un cine a la americana, de pantalles grans i dins del Centre de la Vila amb 15 sales on només s’hi projecten films d’estrena en VO i amb l’opció de veure-les en 3D, quan és disponible.

El Renoir Floridablanca, al carrer de Floridablanca 135, és un multicine de 6 sales a mig camí entre els barris del Raval i de Sant Antoni on s’hi projecten principalment estrenes i que participa i organitza cicles, maratons i festivals. I si sou grans amants del setè art, heu de seguir el blog La Gran Ilusión, dedicat al món del cinema amb notícies, entrevistes i moltes altres històries.

Tanquem aquest repàs en un cine com els d’abans: el Phenomena. Nascut de les cendres de l’antic Cine Nápoles, actualment és la sala de cinema més gran de Barcelona en actiu. El seu programa inclou des de pel·lícules d’estrena i reestrena, infantils (les maratons matinals de musicals de Disney tenen cues de nens que donen la volta a la illa de cases) fins a reposicions de clàssics en sessió doble. Una sala de cortines de vellut i catifes vermelles, llum tènue, olor a crispetes i amb una exposició de memorabilia cinematogràfica al seu vestíbul que heu de veure si sou amants del setè art.

Foto encapçalament Phenomena-Experience.com