CCCB, referent cultural de Barcelona

CCCB, referent cultural de Barcelona

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) és una entitat pública creada per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de la ciutat de forma conjunta. Situat al barri del Raval, al CCCB es va inaugurar al febrer de l'any 1994 amb la finalitat d'esdevenir un consorci dedicat a l'estudi i exposició de la cultura urbana de la ciutat comtal. Tant és així, que actualment constitueix un dels centres culturals més visitats i més ben valorats de tot Barcelona.

El CCCB deu el seu èxit en gran mesura a la qualitat de les seves exposicions i la seva programació multidisciplinària, basada en activitats per a tots els públics i dedicades a la vinculació del món acadèmic, i els ciutadans en general, amb la creació a partir de les noves tecnologies . Per aconseguir-ho, el CCCB organitza exposicions, concerts, festivals i debats, programa conferències i cursos, i fomenta la investigació artística en àmbits concrets com el multimèdia, entre moltes altres activitats. Així mateix, va un pas més enllà i exporta les seves produccions i idees a altres centres culturals, museus i institucions públiques tant d'àmbit nacional com internacional.

Aquest consorci entén la cultura com un factor enriquidor tant per a les persones de manera individual com per a tota una societat i pretén potenciar-la posant a l'abast de tots els públics un ampli ventall de documents, publicacions, arxius digitals i tot tipus de materials relacionats amb la cultura contemporània i agrupats en l'arxiu multimèdia CCCB. A més de ser un centre en el qual es promou la cultura mitjançant activitats, exposicions i la consulta d'aquests documents, és un espai que ofereix la possibilitat de reflexionar, debatre i interactuar amb professionals de l'àmbit artístic i persones que, com nosaltres, pretenen seguir aprenent i compartir els seus coneixements.  

Des dels seus inicis, el CCCB ha destacat per ser l'únic centre de Barcelona dedicat no tant als aspectes patrimonials de la cultura, sinó a la seva difusió mitjançant el pensament i la interpretació de la realitat actual contemporània. Es tracta d'un referent de la cultura en què el debat i el contrast d'idees juguen un paper imprescindible.

D'altra banda, cal destacar l'espectacularitat del seu edifici, el qual consta de sales dedicades exclusivament a les exposicions, un auditori, una llibreria, aules i sales amb aplicacions i recursos multimèdia. Encara que el seu interior és digne de visitar, el realment impactant és la recent construïda façana de vidre, la qual té al voltant de 30 metres d'altura i ofereix tot un espectacle de reflexos. Si ets un amant incondicional de la cultura i vols seguir aprenent d'una manera diferent i única, sens dubte el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona és el lloc que estàs buscant.  

Autor Foto Portada: KaosBrutal (Retorn) / photo on flickr