Bars i pubs de cervesa artesana a Barcelona

Bars i pubs de cervesa artesana a Barcelona

La cervesa artesana està de moda. L’elaboració artesanal de la cervesa es veu present en innombrables bars i pubs de la ciutat de Barcelona i està adquirint un protagonisme que frega el de la cervesa industrial. Això és degut a les notòries desigualtats entre ambdues cerveses. Els ingredients principals de qualsevol cervesa són l’ordi, l’aigua, el llúpol i el llevat, la diferència rau en el tractament d’aquestes matèries i en el procés d’elaboració.

Bars i pubs de cervesa artesana a BarcelonaPhoto credit: atomicjeep / Foter.com / CC BY

La cervesa artesanal no utilitza cap tipus d’additiu artificial ni conservants, i en el seu procés d’elaboració no es realitzen ni la filtració ni la pasteurització perquè la cervesa mantingui totes les seves propietats intactes. Es distingeixen dos tipus de productors de cervesa artesanal, els cervesers artesans i les microcerveseries. Els primers realitzen tot el procés d’elaboració de forma manual, des de moldre la malta fins embotellar la cervesa, mentre que els segons compten amb una mica més de material i equipament, com bombes o filtres i no duen a terme totes les parts del procés a mà. En ambdós casos la cervesa artesana s’associa al bar, local o pub, com a senyal d’identitat, al contrari que la industrial que es relaciona amb la marca.

T’agrada la cervesa? Si és així i mai has provat una artesanal, t’animem a que degusteu seu deliciós sabor i et mostrem quins són els bars i pubs de cervesa artesana a Barcelona més coneguts i més ben valorats. 

  • L’Eixample. Aquest districte recull alguns dels barris de Barcelona més destacables pels seus monuments històrics i edificis culturals, per l’ambient, per comptar amb alguns dels carrers més comercials de la ciutat i, per descomptat, pels seus bars i pubs. Aquí trobem els locals de cervesa artesana més populars, com és el cas de La Més Petita, La Resistència, Bar Belchica, la cerveseria Biercab o La Cerveseria Clandestina, entre molts altres. 
  • Barri Gòtic. El barri Gòtic destaca, sobretot, per tenir un dels bars pioners en l’elaboració de cervesa artesana, La Cerveteca, i altres més recents, moderns i innovadors com el bar La Seu.

Bars i pubs de cervesa artesana a Barcelona

Photo credit: ciutatvella / Foter.com / CC BY-NC-SA 

  • Altres. Barcelona compta amb molts bars i pubs coneguts per la preparació de cervesa artesana distribuïts per tots els seus barris. Així, destaquen també el pub La Cervesera Artesana del barri de Gràcia, La Birreta de Sant Martí, la Taverna Racó de Sants, Cerveseria Jazz al Poble-sec, la Cerveseria El Vaso de Oro a la Barceloneta, Homo Sibaris i La Maison Belge a Sants, o Ale & Hop al Born, entre molts altres. 

Tots aquests bars i pubs de Barcelona compten amb innombrables cerveses elaborades de manera artesanal que proporcionen, amb ingredients originals, innovadors i diferents, un sabor únic. No et quedis amb les ganes i prova-les! 

Photo credit: ogomogo / Foter.com / CC BY-NC-SA