Què veure a Barcelona: barri de Gràcia

Què veure a Barcelona: barri de Gràcia

Un dels barris més emblemàtics i fascinants de Barcelona és, sens dubte, el barri de Gràcia. Gràcia va constituir un poble independent, que no es va incorporar al nucli urbà de Barcelona fins l’any 1897. Encara avui conserva aquest encant tan especial del poble que va ser i ens proporciona alguns dels racons més recòndits i bonics de la ciutat . De manera que , si decideixes viatjar a la ciutat comtal i no saps què veure a Barcelona, al barri de Gràcia és l’elecció ideal que no et decebrà . A continuació et mostrem els llocs que no et pots perdre de Gràcia:

  • Parc Güell. Aquesta obra de l’arquitecte modernista Antoni Gaudí, és, sens dubte, un dels llocs més visitats del barri de Gràcia. Destaca la impressionant plaça, convertida en un dels miradors amb les millors vistes de la ciutat. Inspirat en la naturalesa, cap dels racons del Parc Güell tenen desperdici.
  • Arquitectura modernista. El barri de Gràcia destaca per comptar amb molts dels edificis modernistes més famosos de la ciutat de Barcelona. Entre tots, destaquen la Casa Vicens, les Cases Ramos i la Casa Rubinat. La primera d’elles, la Casa Vicens, és la més important de totes. Situada al carrer Carolines, va ser la primera obra destacada de Gaudí i és una antiga residència burgesaespectacular que juga amb el contrast de colors i materials diversos.
  • Places de Gràcia. Si encara no saps què veure a Barcelona, les places són el tret distintiu més característic del barri de Gràcia, i la plaça de la Virreina és una de les més boniques i concorregudes. Ressalta l’església parroquial de Sant Joan, situada al cap de la plaça. Destaquen altres places com la Plaça del Diamant(coneguda per protagonitzar la famosa novel·la de Mercè Rodoreda, La Plaça del Diamant), la plaça del Nord o la plaça de la Vila de Gràcia.
  • Cinemes Verdi. Si t’agrada veure les pel·lícules en versió original, les sales Verdi constitueixen el cinema més conegut de Barcelona, especialitzat en aquest tipus de films.
  • Mercat de la Llibertat. Situat a la Plaça de la Llibertat, el Mercat de la Llibertat és un dels edificis modernistes més espectaculars de Gràcia. Si encara no saps què veure a Barcelona, aquest preciós mercat t’ofereix una de les façanes decorades amb peces de ferro forjat més increïbles.
  • Festes de Gràcia. Cada any, al mes d’agost, els diferents carrers del barri de Gràcia ambienten els seus racons amb decorats increïbles plens de creativitat, en motiu de les seves festes. Si no saps quina època escollir per visitar Barcelona, viatja durant aquests dies i gaudeix de les festes de Gràcia .

Visita el barri de Gràcia i descobreix cadascun dels seus racons!