La Barcelona de xocolata

La Barcelona de xocolata

Qui passa tot caminant pel carrer de Petritxol sap quina aroma hi trobarà, la de xocolata desfeta. A l’hivern els i les barcelonines passen el fred a les granges i bars gaudint d’una tassa de xocolata desfeta. Avui t’expliquem tot el que has de saber sobre un dels dolços més consumits al món en totes les seves varietats. Avui parlem de la Barcelona de xocolata.

La Barcelona de xocolata

La xocolata de tota la vida

Granja Viader – carrer de Xuclà 4-6

La Granja Viader és història viva de la ciutat. La qualitat de la xocolata que s’hi serveix i uns preus realment econòmics fan d’aquesta granja el paradís dels amants del cacau.

Aquí es va popularitzar la xocolata amb melindros, i va ser el bressol d’una de les begudes preferides de les nenes i els nens catalans: el Cacaolat. Si voleu saber més de l’apassionant història de la família i la Granja Viader, feu clic aquí.

Granja Dulcinea – carrer de Petritxol, 2

Oberta al 1941 a partir d’una bodega, la Granja Dulcinea conserva el mobiliari i l’aire de lloc antic, on les modes i tendències no han arribat encara. Com a totes les xocolateries del carrer de Petrixol, s’hi serveixen les varietats tradicionals acompanyades dels clàssics xurros, melindros i ensaïmades i a l’hivern acostuma a haver-hi cua.

La Pallaresa – carrer de Petritxol, 11

La Pallaresa era una lleteria que al 1947 es va convertir en una xocolateria i xurreria. Avui encara conserva la manera artesana de muntar la nata fresca que s’hi serveix. Tan bona diuen que és, que molts hi van a menjar-la sola amb melindros o xurros. De luxe!

Caelum – carrer de la Palla, 8

Aquest petit local al cor del Gòtic és una granja on se serveixen productes elaborats a convents de tota Espanya. Un refugi de productes tradicionals i artesanals. Està dividit en dues plantes: una a peu de carrer, un saló de té d’estil francès, i una de tipus cripta, acollidora i preciosa. I no us perdeu la xocolata calenta, perquè això sí que seria un pecat!

Fargas – carrer del Pi, 16

Qui ha tastat els bombons de la Fargas sap la delícia de xocolata que s’hi prepara. Mític establiment fundat al 1876, però que recentment va haver d’abandonar el seu espai original d’època modernista. Hi trobareu els millors bombons de la ciutat. Simplement exquisit.

La xocolata d’avui

Xocoa – carrer de Petritxol, 11-13

La cadena Xocoa, original de Barcelona, té 11 botigues a la ciutat i d’altres per Espanya i Portugal. A la del carrer de Petrixol hi podreu comprar els seus productes, com les rajoles de xocolata tradicionals i de sabors sorprenents o la cervesa al cacau ‘Birracao’.

La Nena – carrer de Ramón y Cajal, 63

Taules de colors, jocs de taula per compartir i molts, moltíssims productes ecològics i boníssims com pastissos, amanides, entrepans i és clar que sí, la xocolata desfeta. Aquí la podreu gaudir sols, en família o en parella de la versió tradicional amb llet i també amb soja.

 width=

Señor Brown – carrer d’Enric Granados, 3

Al carrer més bonic de l’Eixample podeu trobar una xocolateria experimental. La seva especialitat és la xocolata líquida – negra, marró i blanca – i els pastissos on el cacau n’és el protagonista. Pastissos tradicionals i noves receptes en constant canvi.

Llegir més! Les xocolateries de Barcelona (2014)

Bonus track!

Museu de la Xocolata – carrer del Comerç, 36

Una ciutat xocolatera com és Barcelona havia de tenir un museu dedicat a l'afrodisíac més dolç. El Museu de la Xocolata us explica tot allò que heu de saber – origen, evolució, influència a la cultura popular, etc. - També hi podreu menjar xocolata, incloses les entrades!

Fotos: Instagram YT Pere Tarrés - Foodie - Brunchear - BCN Colours