Activitat Nadalenca: La Fira de Santa Llúcia de Barcelona

Activitat Nadalenca: La Fira de Santa Llúcia de Barcelona

La fira de Santa Llúcia és la fira productes Nadalencs més antiga de Barcelona. El primer any que es va celebrar va ser el 1786 i es diu que al principi hi havia fira tres dies: per la Puríssima, per Santa Llúcia a la plaça de la Catedral i per Sant Tomàs a les places del Pi, de Sant Josep Oriol i del Born. S’hi venien figures, casetes i altres construccions i elements propis de pessebre, com ara ponts, fonts, molins, pous, pallers…

Actualment, la fira comença a finals de novembre o principis de desembre, amb més de 280 parades organitzades per sectors segons els articles que es venen (pessebres i figures, verd, i artesania) situades davant del Pla de la Seu, a l´Avinguda de la Catedral. Els firaires ofereixen, com des de fa anys, tots aquells productes necessaris per decorar les cases per les festes de Nadal.

Fira de Santa Llucia 

Photo credit: Barcelona.cat / Foter.com / CC BY-ND

Aquest any 2013 és el 227è consecutiu que se celebra la Fira de Santa Llúcia i els organitzadors han preparat moltes activitats per acompanyar aquesta llarga tradició de Barcelona.

El 13 de desembre el programa d’activitats inclou el Tió popular, la Cercavila o un espectacle de Titelles i actuacions de dansaires.

Del 6 al 22 de desembre, també podreu trobar un Tió Gegant.

D’altra banda, l’Associació de Pessebristes de Barcelona organitza cursets on ho podràs aprendre tot del món del pessebre.

Si ets a Barcelona durant les festes de Nadal i no sap què visitar, et recomanem fer una volta per la fira de Santa Llúcia, una tradició amb molta història de la ciutat.

Photo credit: Ferran Moreno Lanza / Foter.com / CC BY-NC-ND